ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δ.Αβραμόπουλος: «Δεν γίνεται να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου»

Δ.Αβραμόπουλος: «Δεν γίνεται να επιστρέψουμε σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου»

«Οι πολιτικές που έχουν ως στόχο την απομόνωση είναι καταστροφικές για την Ευρώπη», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτήρισε τη ζώνη Σένγκεν ως το μεγαλύτερο απτό επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης. «Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα και να διατηρήσουμε ζωντανές τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ενωσης», υπογράμμισε. «Οφείλουμε όλοι καθημερινά να στέλνουμε ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας, μέσω του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να χαρακτηρίζει και τις επερχόμενες εκλογές, ένα μήνυμα δημοκρατίας και ενότητας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, «τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά πολιτικά πρότυπα ή συγκεκριμένη διακυβέρνηση. ‘Εχει να κάνει με πολιτικές που ορίζονται ή όχι από κοινωνικότητα, ευθύνη και πραγματική πίστη στην απαραίτητη κοινωνική συνοχή. Με άλλα λόγια για μια πιο ισχυρή και ανθρώπινη κοινωνική πολιτική. Μια κοινωνική Ευρώπη με κοινωνικά κράτη-μέλη», τόνισε ακόμη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.