ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Βοήθεια» για το Brexit αναζητά η Μέι στις Βρυξέλλες μετά τη νίκη της στην πρόταση μομφής

«Βοήθεια» για το Brexit αναζητά η Μέι στις Βρυξέλλες μετά τη νίκη της στην πρόταση μομφής

Διαβεβαιώσεις αναζητά η Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, προκειμένου να μπορέσει να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη συμφωνία για το Brexit. Πρόθυμη να εξετάσει «περαιτέρω διαβεβαιώσεις» που δεν θα αντιβαίνουν στη συμφωνία η ΕΕ.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Βρετανία πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναζητώντας βοήθεια από τους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς μπορεί να επιβίωσε της πρότασης μομφής, εντούτοις καλείται ακόμη να διασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας για το Brexit από μέρους των Βρετανών βουλευτών.

Χθες, η Μέι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, κερδίζοντας τη μάχη στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε μερίδα βουλευτών του κόμματος των Συντηρητικών, εξασφαλίζοντας 200 ψήφους υπέρ της.

Η ίδια πλέον στρέφει το βλέμμα στη συμφωνία για το Brexit και στο σχέδιο, στο οποίο έχουν καταλήξει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναζητά εγγυήσει για μιε βελτιωμένη έκδοση της συμφωνίας για το «διαζύγιο» Βρετανίας — ΕΕ, προκειμένου να μπορέσει να καταστήσει πιο ελκυστική στα μάτια των βουλευτών τη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Τερέζα Μέι, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η ψηφοφορία για την εν λόγω συμφωνία για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, υπό τον φόβο ότι δεν μπορούσε να εγκριθεί από τους βουλευτές. Η ΕΕ έχει διαμηνύσει πάντως ότι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, εν τω μεταξύ, με το προσχέδιο της ανακοίνωσης της σημερινής συνόδου, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε το Reuters, η ΕΕ «προτίθεται να εξετάσει αν θα δοθούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις» στη Βρετανία όσον αφορά στο «δίχτυ ασφαλείας» (backstop) για τη Βόρεια Ιρλανδία και στη συμφωνία με τη Βρετανία για την αποχώρησή της από την EΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.