Υπουργός Εξωτερικών Ιρλανδίας: Εάν η Βρετανία θέλει νέα συμφωνία πρέπει να καθυστερήσει το Brexit

Υπουργός Εξωτερικών Ιρλανδίας: Εάν η Βρετανία θέλει νέα συμφωνία πρέπει να καθυστερήσει το Brexit

H Βρετανία πιθανόν να χρειαστεί να καθυστερήσει την έξοδό της από την ΕΕ ή να αποσύρει τη γνωστοποίηση του Brexit «επί του παρόντος» αν θέλει να καταθέσει μια «εντελώς νέα» πρόταση για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.

«Αν παρουσιαστεί από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου μια εντελώς νέα πρόταση, θεωρώ ότι αναμφισβήτητα θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για να εξεταστεί από την πλευρά της ΕΕ και αυτό προφανώς θα περιλαμβάνει την επέκταση του Άρθρου 50 ή την απόσυρση του Άρθρου 50 για την ώρα», είπε ο Κόβενι στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE ερωτηθείς πώς θα αντιδρούσε η ΕΕ σε μια πλειοψηφία του βρετανικού κοινοβουλίου ως εναλλακτική της παρούσας συμφωνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θεωρώ όμως ότι αυτή θα ήταν μια μεγάλη απόφαση για να λάβει το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να το πράξει», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.