Αθώος κατηγορόυμενος για βιασμό επειδή το θύμα έδειχνε… μεγαλύτερο από την ηλικία του!

Αθώος κατηγορόυμενος για βιασμό επειδή το θύμα έδειχνε… μεγαλύτερο από την ηλικία του!

Αίσθηση έχει προκαλέσει απόφαση Δικαστηρίου της Μαδρίτης για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα μία 11χρονη.

Το Δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο, υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του ότι το ανήλικο κορίτσι έδειχνε μεγαλύτερο από την ηλικία του.

Το τραγικό περαστικό έλαβε χώρα στις 15 Αυγούστου 2014, όταν το θύμα ήταν 11 ετών και ο δράστης 25 ετών. Την εποχή εκείνη το όριο για συναίνεση σε σεξουαλική συνεύρεση ήταν τα 13 χρόνια. Έναν χρόνο μετά, το ηλικιακό όριο στον ισπανικό Ποινικό Κώδικα άλλαξε και έγινε τα 16 χρόνια.

Ο δράστης και το κοριτσάκι συναντήθηκαν την ώρα που έκαναν βόλτα τους σκύλους τους και δεν γνωρίζονταν από πριν, μίλησαν για λίγο και στη συνέχεια ο άνδρας της πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά και εκείνη, όπως παραδέχθηκε, δέχθηκε. Αν και το κορίτσι υποστήριξε ότι του είπε την πραγματική ηλικία της, ο δράστης υποστήριξε ότι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Κατά τη διάρκεια δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης ο 25χρονος υποστήριξε ότι είχε την εντύπωση ότι το κορίτσι ήταν τουλάχιστον 15 ετών, ενώ σταδιακά ανέβαζε την ηλικία, φτάνοντας στο δικαστήριο να πει ότι νόμιζε ότι το κορίτσι ήταν 19 ετών.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του τόνισε ότι από την στιγμή που το όριο ηλικίας για συναίνεση τότε ήταν τα 13 έτη και το κορίτσι έδειχνε μεγαλύτερο από την ηλικία του, πράγμα που «επιβεβαίωσε και ο δικαστής που παρέπεμψε την υπόθεση στο δικαστήριο», ο 25χρονος δεν μπορούσε να καταδικαστεί. Επίσης, αναφέρει ότι το κορίτσι, όταν κατέθεσε στην αστυνομία και την εξέτασαν οι γιατροί, «έπεσε σε αντιφάσεις» και «φαινόταν ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μην τη μαλώσει ο πατέρας της».

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έλαβε υπ’ όψιν του ιατρική γνωμάτευση που έγινε έναν χρόνο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με την οποία το κορίτσι έχει αναπηρία σε βαθμό 65% λόγω διαταραχής της προσωπικότητας, γνωστικών διαταραχών και συναισθηματικής διαταραχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έπειτα από έφεση από το Ανώτατο Δικαστήριο που διαπίστωνε «ελλιπή αιτιολόγηση» στην πρωτόδικη επίσης αθωωτική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.