ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Γερμανικός Στρατός θέλει εσένα! – Γερμανός ΓΕΠΣ: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθούμε εθελοντές από χώρες της ΕΕ»

Ο Γερμανικός Στρατός θέλει εσένα! – Γερμανός ΓΕΠΣ: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να δεχθούμε εθελοντές από χώρες της ΕΕ»

Επτά χρόνια μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ο γενικός επιθεωρητής της Bundeswehr δήλωσε πως το ενδεχόμενο οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις να δεχθούν στις τάξεις τους εθελοντές από χώρες της ΕΕ είναι ανοικτό.

Ο στρατηγός Eberhard Zorn δήλωσε πως οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις «πρέπει να κοιτούν προς όλες τις κατευθύνσεις σε καιρούς όπως αυτόν που αντιμετωπίζουν προβλήματα επάνδρωσης ειδικευμένου προσωπικό, όπως ιατροί ή μηχανικοί υπολογιστών».

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του γερμανικού υπουργείου Άμυνας η Bundeswehr πρέπει να αυξήσει το προσωπικό της κατά 21.000 άτομα μέχρι το 2025.

Το ίδιο και με τον αμυντικό προϋπολογισμό ο οποίος πρέπει να αυξηθεί από το 1,3 στο 1,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2024, πλησιάζοντας το 2% που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σήμερα 182.000 προσωπικό αυξημένο κατά 6.500 σε σχέση με το 2016.

Πρέπει όμως να φτάσει τις 203.000 μέχρι το 2025.

Επειδή όμως υπάρχουν προβλήματα επάνδρωσης σε ειδικευμένο προσωπικό εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητηθούν εθελοντές από χώρες της ΕΕ.

Όπως αναφέρθηκε ήδη το γερμανικό υπουργείο Άμυνας έχει συμβουλευτεί εταίρους από την ΕΕ, ορισμένοι εξ αυτών, ιδιαιτέρα από την ανατολική Ευρώπη αντέδρασαν με επιφύλαξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/BBCWorld/status/1078231644379799552

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.