ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Βόρεια Θάλασσα ξεβράζει… κοντέινερ- Οι ακτές γέμισαν τηλεοράσεις, έπιπλα, ρούχα (βίντεο)

Η Βόρεια Θάλασσα ξεβράζει… κοντέινερ- Οι ακτές γέμισαν τηλεοράσεις, έπιπλα, ρούχα (βίντεο)

‘Ενα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι πέντε ολλανδικών νησιών στη Βόρεια Θάλασσα καθώς ξεβράστηκαν στις ακτές δεκάδες κοντέινερ με τηλεοράσεις, παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα.

Όμως οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς σε ορισμένα από τα 270 εμπορευματοκιβώτια που έπεσαν από ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία στη Βόρεια Θάλασσα, το MSC Zoe, περιέχονται επικίνδυνα χημικά, σε ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά αυτού του είδους.

Το φορτίο έπεσε κοντά στο γερμανικό νησί Μπόρκουμ, αλλά παρασύρθηκε από τα ρεύματα προς τα νοτιοδυτικά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=f4mc9f7eaHI
Βίντεο της Ολλανδικής ακτοφυλακής καταγράφει τη στιγμή που τα κοντέινερ πέφτουν στη θάλασσα από το MSC Zoe

Δεν έχει καταστεί σαφές ακόμη πόσα από τα κοντέινερ βυθίστηκαν και πόσα συνεχίζουν να επιπλέουν και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τη θαλάσσια κυκλοφορία ή για τους συλλέκτες που σπεύδουν στις παραλίες, αφότου πληροφορήθηκαν το συμβάν.

Ένας σάκος με 25 κιλά οργανικού υπεροξειδίου, μιας ισχυρής λευκαντικής ουσίας που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα, εκβράστηκε μεταξύ των δεκάδων άλλων κοντέινερ από το πλοίο, που εμφανίστηκαν στα ολλανδικά νησιά Τερτσέλινγκ, Φλίελαντ, Άμελαντ και Στσιερμονίκογκ.
Τουλάχιστον τρία από τα κοντέινερ πιστεύεται ότι περιλαμβάνουν επικίνδυνα χημικά.

Ολλανδοί στρατιώτες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν στο καθάρισμα των ακτών. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών προειδοποιούν τους εθελοντές να μην αγγίζουν τα εμπορευματοκιβώτια, ωστόσο κυνηγοί θησαυρών έχουν επίσης σπεύσει στο σημείο εποφθαλμιώντας το φορτίο, όπως παπούτσια, κούκλες και επίπεδες τηλεοράσεις.

Το υπεροξείδιο μεταφέρθηκε μακριά χωρίς κανένα πρόβλημα, επισήμαναν οι αρχές του Φρίεσλαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το MSC Zoe είναι καταχωρημένο στο νηολόγιο του Παναμά και περιγράφεται ως το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ικανό να μεταφέρει έως και 19.000 εμπορευματοκιβώτια. Το πλοίο βρέθηκε εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής καθώς η καταιγίδα Zeetje σφυροκοπούσε τη βόρεια Γερμανία με ισχυρότατους ανέμους το βράδυ της Τρίτης. Τότε ήταν που κύματα ύψους έως και 10 μέτρων κλυδώνισαν το πλοίο με αποτέλεσμα να χάσει μέρος του φορτίου του ενώ διέπλεε τη θάλασσα Βάντεν προερχόμενο από το λιμάνι της Αμβέρσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.