Επίθεση Σαλβίνι κατά Μακρόν: Ελπίζω οι Γάλλοι να απελευθερωθούν από έναν πολύ κακό πρόεδρο

Επίθεση Σαλβίνι κατά Μακρόν: Ελπίζω οι Γάλλοι να απελευθερωθούν από έναν πολύ κακό πρόεδρο

Έξαλλος είναι ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν αναφορικά με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Γαλλία.

«Ελπίζω πως οι Γάλλοι θα μπορέσουν να απελευθερωθούν από έναν πολύ κακό πρόεδρο και η ευκαιρία δίνεται στις 26 Μαΐου (οι ευρωεκλογές), όταν ο γαλλικός λαός θα μπορέσει τελικά να ξαναπάρει στα χέρια του το μέλλον του και το πεπρωμένο του, την υπερηφάνειά του που εκπροσωπείται κακά από μια προσωπικότητα όπως ο (Εμμανουέλ) Μακρόν», υποστήριξε στο Facebook ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

«Με όλη την καρδιά και τη δουλειά μου είμαι κοντά στον γαλλικό λαό, στα εκατομμύρια των ανδρών και των γυναικών που ζουν στη Γαλλία με μια πολύ κακή κυβέρνηση και με έναν πολύ κακό πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Σαλβίνι σε βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

Η νιοστή αυτή επίθεση εναντίον του γάλλου προέδρου, ο οποίος υπέγραψε σήμερα το πρωί μια νέα γαλλογερμανική συνθήκη ειρήνης, λαμβάνει χώρα έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του αντισυστημικού Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) και του επικεφαλής του, του Λουίτζι Ντι Μάιο, εναντίον της «αποικιοκρατικής» Γαλλίας.

Η πρεσβευτής της Ιταλίας στη Γαλλία κλήθηκε χθες, Δευτέρα, στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις δηλώσεις του Ντι Μάιο, ο οποίος είναι κι αυτός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» και επιδεινώνει τη μεταναστευτική κρίση.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο είχε εκφράσει την Κυριακή την επιθυμία η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος των χωρών που, με πρώτη τη Γαλλία, ευθύνονται για την τραγωδία των μεταναστών στη Μεσόγειο καθώς τους «κάνουν να φύγουν» από την Αφρική.

«Αν σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν, αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη τη Γαλλία, ουδέποτε έπαψαν να αποικίζουν δεκάδες αφρικανικές χώρες», επέμεινε ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Εργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Αρνήθηκε πάντως ότι προκάλεσε «διπλωματικό επεισόδιο», επιβεβαιώνοντας χθες, Δευτέρα, τις δηλώσεις του. «Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι αλήθεια. Η Γαλλία είναι απ’ αυτές τις χώρες που, επειδή τυπώνει τα νομίσματα 14 αφρικανικών χωρών, εμποδίζει την ανάπτυξη και συμβάλλει στην αναχώρηση των προσφύγων. Αν η Ευρώπη θέλει αυτή τη στιγμή να έχει λίγο θάρρος, οφείλει να έχει τη δύναμη αντιμετωπίσει το θέμα της αποαποικιοποίησης της Αφρικής», είχε δηλώσει.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη είναι εξαιρετικά τεταμένες μετά την άνοδο στην εξουσία της άκρας δεξιάς η οποία τον Ιούνιο του 2018 συμμάχησε με τους αντισυστημικούς στην Ιταλία.

Οι Ντι Μάιο και Σαλβίνι εξέφρασαν πολύ επιδεικτικά την υποστήριξή τους προς τα «κίτρινα γιλέκα», το κοινωνικό κίνημα που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ματέο Σαλβίνι έχει ήδη κατηγορήσει τον γάλλο πρόεδρο ότι κυβερνά «κόντρα στον λαό του» και έχει φτάσει να εκφράσει την επιθυμία να φύγει «το συντομότερο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.