ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μισέλ Μπαρνιέ: «Εξαιρετικά λίγος ο χρόνος για να διευθετηθεί η συμφωνία για το Brexit»

Μισέλ Μπαρνιέ: «Εξαιρετικά λίγος ο χρόνος για να διευθετηθεί η συμφωνία για το Brexit»

Ο διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία ότι ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» για να διευθετηθεί η συμφωνία διαζυγίου πριν από τις 29 Μαρτίου που η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Ο χρόνος που απομένει είναι εξαιρετικά λίγος», δήλωσε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο. «Η συμφωνία αποχώρησης στην οποία συμφωνήσαμε με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι … παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Μπαρνιέ έκανε τις δηλώσεις αυτές μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ο οποίος υπογράμμισε πως η ευθύνη για την εξεύρεση μιας λύσης για το Brexit ανήκει στο Λονδίνο.

«Δεν πιέσαμε ποτέ για Brexit, δεν ζητήσαμε ποτέ Brexit», δήλωσε ο Μπετέλ. «Η ευθύνη ήταν του Λονδίνου και εξακολουθεί να ανήκει στο Λονδίνο».

Ο Μπαρνιέ πρότεινε επίσης να κινηθεί η Μέι προς τις προτάσεις του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος για μια διαρκή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο αναφορικά με τις λεπτομέρειες του υποβόσκοντος διαζυγίου.

«Κάτι πρέπει να δώσει», είπε ο Μπαρνιέ στη συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον Μπετέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.