ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανία: Επίθεση σε μέλη του AfD κοντά σε κινηματογράφο

Γερμανία: Επίθεση σε μέλη του AfD κοντά σε κινηματογράφο

Τέσσερα μέλη του δεξιού γερμανικού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) δέχτηκαν επίθεση χθες βράδυ, ενώ μετέβαιναν σε κινηματογράφο του Βερολίνου για να παρακολουθήσουν μία ταινία σχετικά με το γκέτο της κατεχόμενης από τους Ναζί Βαρσοβίας.

Τα τέσσερα μέλη του AfD χτυπήθηκαν από μια ομάδα πέντε έως επτά ατόμων, τόνισε η αστυνομία, επικαλούμενη δηλώσεις των θυμάτων.

Η επίθεση συνέβη κοντά στον κινηματογράφο Kino International της γερμανικής πρωτεύουσας, εν μέσω του ετήσιου φεστιβάλ του Βερολίνου, Μπερλινάλε.

Δύο από τα θύματα τραυματίστηκαν από γροθιές που δέχθηκαν στο πρόσωπο και από χτυπήματα με έναν σάκο που είχε μέσα αντικείμενο. Ο 27χρονος και ο 31χρονος αρνήθηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 31χρονος δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι οι δράστες της επίθεσης, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, τους αποκάλεσαν «Ναζί».

«Μου επιτέθηκαν ακροαριστεροί»

Ο 27χρονος αργότερα εμφανίστηκε μπροστά από τον κινηματογράφο με έναν επίδεσμο γύρω από το κεφάλι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Κατηγόρησε ότι ακροαριστεροί του επιτέθηκαν.

Η Staatsschutz ερευνά κατά πόσον οι τέσσερις έγιναν στόχος εξαιτίας της συμμετοχής του στο AfD. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Μετά την ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι η ταινία «Το Μυστικό Αρχείο του Γκέτο της Βαρσοβίας (The Secret Archive of the Warsaw Ghetto)» θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες στο Βερολίνο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, ο Ντίτερ Κόσλικ, είχε εκφράσει την ελπίδα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του AfD να προσέλθουν να δουν την ταινία, απευθύνοντας προσωπική πρόσκληση σε αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια επίθεση σε πολιτικό στέλεχος του κόμματος στην Βρέμη τον περασμένο μήνα έκανε τα μέλη του κόμματος να υποστηρίζουν ότι καταδιώκονται για τα πιστεύω τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.