ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανικά ΜΜΕ: «Οι Τσίπρας-Ζάεφ είναι τα “sunnyboys” που πέτυχαν την εκχώρηση της Μακεδονίας»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Οι Τσίπρας-Ζάεφ είναι τα “sunnyboys” που πέτυχαν την εκχώρηση της Μακεδονίας»

Τα γερμανικά ΜΜΕ πιστά στην γραμμή που ακολουθάει το Βερολίνο για άλλη μια φορά εκθειάζουν το Α.Τσίπρα που εκχώρησε την Μακεδονία και τον Ζ.Ζάεφ που την αποδέχτηκε (αν και αυτός είχε πολύ πιο εύκολο έργο) χαρακτηρίζοντάς τους ως «sunnyboys» (φωτεινά παιδιά).

Τώρα στην Γερμανία αναζητούν αντίστοιχους πολιτικούς σε Κόσοβο-Σερβία για να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Οικιοθελή αλλαγή συνόρων, αν και επί του πρακτέου η Σερβία είναι αυτή που είναι η χαμένη.

Το Κόσοβο είναι σερβική επαρχία (αποσχισθείσα βέβαια) που αποτελεί το λίκνο του σερβικού έθνους και παίζει μεγάλο ρόλο στην σερβική Ιστορία.

Οπότε κάποιος μπορεί να πει ότι και εδώ ζητούνται «πρόθυμοι» που θα αλλάξουν την Ιστορία ως έχει.

Ο αρθρογράφος χαρακτηρίζει τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ “sunnyboys” της διάσκεψης. Και αυτό, όπως επισημαίνει, “όχι μόνο γιατί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξήρε τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας ως φωτεινά παραδείγματα σε μία ομιλία που επαινέθηκε ιδιαίτερα.

Όχι μόνο γιατί οι δύο τιμήθηκαν στο Μόναχο με βραβείο που φέρει το όνομα του αντιστασιακού Έβαλντ Χάινριχ φον Κλάιστ και απονέμεται σε πολιτικούς, οι οποίοι συνεισφέρουν στην ειρήνη και την επίλυση συγκρούσεων. Τσίπρας και Ζάεφ εξηγούσαν επί μία ώρα πώς κατάφεραν εκείνο που για πολλούς άλλους πολιτικούς φαντάζει αδύνατο: να καταλήξουν σε συμβιβασμό, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του γείτονα” οπως αναφέρει η DW

Βαλκανικές αντιθέσεις” επιγράφεται εκτενής ανταπόκριση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα “ενώ η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία εορτάζονται στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η Σερβία και το Κόσοβο συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται”.

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της Διάσκεψης Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ είχε προνοήσει να οργανώσει το πρόγραμμα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε η κοινή παρουσία Τσίπρα-Ζάεφ να αποτελεί αντίστηξη με το επόμενο πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο κοσοβάρος πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.

“Ο Ίσινγκερ, πρώην διαμεσολαβητής της ΕΕ στο Κόσοβο με εμπειρία στα Βαλκάνια, ανέλαβε ο ίδιος τον συντονισμό και ρώτησε τους δύο ηγέτες, γιατί δεν μπορούν να επιτύχουν αυτό που κατάφεραν οι Τσίπρας και Ζάεφ”, επισημαίνει ο αρθρογράφος. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο Βούτσιτς απάντησε ότι “η Σερβία έχει εκπληρώσει όλα τα συμπεφωνημένα, ενώ το Κόσοβο ούτε ένα”.

Από την πλευρά του “ο Θάτσι αντέτεινε κάπως άκομψα, ότι παρόμοιες συμφωνίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν, παρά μόνο εφόσον συνάδουν με το σύνταγμα και τους νόμους μίας χώρας”.

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τον αρθρογράφο, ήταν μία εικόνα που θυμίζει ανώριμη αντιπαράθεση ανάμεσα σε γυμνασιόπαιδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Δεν μας νοιάζει το σύνταγμά τους γιατί δεν αναγνωρίζουμε το κράτους τους, έλεγε ο Βούτσιτς για τους Αλβανούς του Κοσόβου. Είναι εύκολο να στήνεις ένα ολόκληρο δράμα και να το παίζεις θύμα, του απάντησε ο Θάτσι…”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.