ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Επιτροπές από ΕΕ σε Αλβανία και Σκόπια για να εκτιμήσουν πως πάνε οι «μεταρρυθμίσεις»…

Επιτροπές από ΕΕ σε Αλβανία και Σκόπια για να εκτιμήσουν πως πάνε οι «μεταρρυθμίσεις»…

Επταμελή επιτροπή στέλνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Αλβανία και Σκόπια, προκειμένου να εξετάσει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και να εκτιμήσει την ετοιμότητα των δύο χωρών για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ.

Στην ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι απομένουν λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν τον Ιούνιο του 2019 που αναμένεται να αποφασιστεί αν τα Σκόπια και η Αλβανία θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Για το λόγο αυτό, επτά μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωβουλής θα μεταβούν από τις 27 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου, στα Σκόπια και τα Τίρανα, προκειμένου να εξετάσουν τις πρόσφατες εξελίξεις και την πορεία των μεταρρυθμίσεων που σχετίζονται με την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επταμελής αποστολή, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή, Τιούνε Κέλαμ (ΕΛΚ, Εσθονία) θα συναντήσει πολιτικούς ηγέτες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, καθώς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Θα συζητηθούν θέματα που αναδείχθηκαν στα ψηφίσματα του ΕΚ για τα Δυτικά Βαλκάνια το Νοέμβριο του 2018, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αλβανία και η εφαρμογή της συμφωνίας με την Ελλάδα στα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.