Π.Μοσκοβισί σε Βούτση: «Είναι σημαντικό να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε όλες τις μεταρρυθμίσεις»

Π.Μοσκοβισί σε Βούτση: «Είναι σημαντικό να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε όλες τις μεταρρυθμίσεις»

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στην συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ανέφερε ότι η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου στην Ελλάδα στο Eurogroup της 11 Μαρτίου θα δώσει ένα πολύ ισχυρό σήμα στις αγορές για να εμπιστευτούν την χώρα μας.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε συγκεκριμένα «έχουμε μπροστά μας το Eurogroup και θέλω να ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να εκταμιεύσουμε τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου προς την Ελλάδα.

Πράγμα το οποίο θεωρούμε ότι θα δώσει ένα ισχυρό σήμα πολύς μεγάλης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα ιδιαίτερα μάλιστα ένα σήμα προς τις αγορές για να εμπιστευθούν την Ελλάδα».

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει πως είναι μία χώρα ελκυστική για επενδύσεις και ανάπτυξη και επέμεινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων.

«Για αυτούς όλους τους λόγους τονίζω για ακόμη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσετε και να ολοκληρώσετε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχετε αναλάβει τα τελευταία χρόνια και είναι γεγονός ότι κάποιες φορές ήταν αρκετά δύσκολες.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας η Ελλάδα να φανεί σε όλους ως μία χώρα αξιόπιστη, ελκυστική, μεγάλων ευκαιριών που θα είναι ανοικτή στους επενδυτές που θα ήθελα να έρθουν εδώ για να συμβάλλουν στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες για τη νεολαία της Ελλάδας.
Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε προοπτική στους νέους.

Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να έχουν δουλειά και να επιστρέψουν όλοι εκείνοι που έχουν φύγει από τη χώρα για να αναπτύξουν στην ίδια τους τη χώρα τις τεράστιες δυνατότητες και τα τεράστια ταλέντα τα οποία έχουν».

Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Να μην σας επιρρεάσει το προεκλογικό κλίμα

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να επηρεαστεί το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων από την προεκλογική περίοδο στην Αθήνα έστειλε ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας από το βήμα της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής.

«Θα ήθελα αυτή η προεκλογική περίοδος να μην κάνει τους υπεύθυνους να χάσουν το στόχο τους δηλαδή την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις ενδεχομένως να μη βρίσκουν σύμφωνους όλους τους πολιτικούς όμως πρέπει να δημιουργήσουμε μία οικονομία σταθερή, μια οικονομία που θα εξασφαλίσει θέσεις απασχόλησης και θα προστατεύει όλους τους πολίτες.

Η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Ελλάδα, εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, εδώ γεννήθηκε η ευρωπαϊκή ιδέα, χρειαζόμαστε η Ελλάδα να γίνει ένας από τους πυλώνες της ευρωπαϊκής ένωσης»

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι θα πρέπει το eurogroup να εξετάσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μπορεί να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισεκατομμυρίου.

«Δε νομίζω ότι τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Μία θετική απόφαση στο επόμενο Eurogroup είναι θετική και με αυτό το σενάριο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εποικοδομητικά.

Θέλουμε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να είναι απόλυτα προστατευμένο.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα κριτήρια έτσι ώστε να επωφελούνται από αυτόν το νόμο μόνο αυτοί που χρειάζονται προστασία και κανείς άλλος.

Μπορούμε μέχρι τις 11 Μαρτίου να βρούμε τα μέσα και τους τρόπους για να επιτευχθεί μια συμφωνία στο Eurogroup.Η εκταμίευση της δόσης θα ήταν ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, οτι είναι μία χώρα όπου οι επενδυτές μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη και μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία, ανάπτυξη, και συμπληρωματικές θέσεις απασχόλησης.»

Ο ευρωπαίος επίτροπος αν και ανέφερε ότι έχει γίνει πρόοδος από την τελευταία του επίσκεψή τον περασμένο Ιούλιο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις.

«Τα πράγματα δεν είναι ανησυχητικά δεν βλέπουμε ανησυχητικά στοιχεία, υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες και κάποιες ανισότητες όπως για παράδειγμα η ανεργία που είναι ιδιαίτερα υψηλή και πρέπει να μειωθεί.

Στο τραπεζικό σύστημα επίσης έχουμε κάποια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα είναι τα κόκκινα δάνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν γίνει σημαντικές πρόοδοι μετά την τελευταία μου επίσκεψη υπάρχουν όμως και καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις όπως ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων παραδείγματος χάριν στο δίκτυο του φυσικού αερίου και στο αεροδρόμιο Αθηνών.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.