Π.Μοσκοβισί: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%»

Π.Μοσκοβισί: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%»

Ο Πιέρ Μοσκοβισί για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί στο μέλλον το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Μάλιστα ο κ. Μοσκοβισί απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή σε σχέση και με τις πρόσφατες δηλώσεις Βέμπερ χαρακτήρισε τα σημερινά πλεονάσματα μη ρεαλιστικά που θα πρέπει κάποια στιγμή να μειωθούν.

«Αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν όμως θα πρέπει αυτό να γίνει μέσα από συμφωνίες που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν. Οι συμφωνίες είναι για να γίνονται σεβαστές. Το Πλεόνασμα δεν το πρότεινε η Κομισιόν αλλά άλλοι και έγιναν δεκτά στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου.

Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν αναληφθεί γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο σεβαστή εάν σέβεται αυτές τις συμφωνίες».

Μάλιστα ο κ.Μοσκοβισί κάρφωσε τόσο τον υποψήφιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ο όποιος πρώτος μίλησε για την δυνατότητα μείωσης του πλεονάσματος αλλά και τον κ.Σόιμπλε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κ. Βέμπερ είναι ένας πολύ καλός συνομιλητής συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Όμως ανήκει στο CDU της Γερμανίας και θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι ο τότε υπουργός οικονομικών της Γερμανίας αν κρατούσε μια πιο ευέλικτη θέση θα βοηθούσε πολύ και εμάς και εσάς. Όμως αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.