ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δήμαρχος Λονδίνου: Κάλεσμα στη Μέι να μεταθέσει την ημερομηνία του Brexit

Δήμαρχος Λονδίνου: Κάλεσμα στη Μέι να μεταθέσει την ημερομηνία του Brexit

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν σημείωσε πως η Τερέζα Μέι πρέπει να αναβάλει την ημερομηνία του Brexit – 29 Μαρτίου -, επισημαίνοντας πως ο χρόνος για μία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περιορισμένος.

«Είναι σαφές πως δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από τις 29 Μαρτίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαντίκ Καν, μία φυσιογνωμία των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης.

«Ελπίζω πως η πρωθυπουργός θα το ακούσει», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μεταθέσει την ημερομηνία της εξόδου ή θα αποσυρθεί από τη διαδικασία αποχώρησης.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν από το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει με μια έξοδο χωρίς συμφωνία, καθώς οι βουλευτές απέρριψαν με μεγάλη πλειοψηφία τον Ιανουάριο το κείμενο που διαπραγματεύθηκε σκληρά η Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανίδα ηγέτης επιδιώκει τώρα να επιφέρει αλλαγές στη συμφωνία με την ελπίδα ότι θα εγκριθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο έως τις 12 Μαρτίου.

Αν οι βουλευτές την απορρίψουν και πάλι, θα τους ρωτήσει στις 13 Μαρτίου αν θέλουν η Βρετανία να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Αν αρνηθούν, θα τους υποβάλει στις 14 Μαρτίου μια πρόταση για «περιορισμένη» αναβολή του Brexit.

Όμως οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποίησαν ότι για να γίνει δεκτή, μια αναβολή πρέπει να δικαιολογείται επαρκώς.

Ο ευρωπαϊστής Σαντίκ Καν, που υποστηρίζει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit, εκτιμά πως το πάγωμα της διαδικασίας αποχώρησης αποτελεί την πιο ρεαλιστική επιλογή.

«Ας σταματήσουμε το ρολόι», είπε. «Η συμφωνία την οποία διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός, ακόμη κι αν μπορεί να τη βελτιώσει, είναι μια κακή συμφωνία (…) Το Κοινοβούλιο βρίσκεται σε αδιέξοδο.»

«Υπό αυτές τις περιστάσεις, νομίζω πως πρέπει να επιτραπεί στους Βρετανούς να έχουν λόγο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως υποστηρίζει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Όμως το Συντηρητικό κόμμα της Τερέζα Μέι είναι σφόδρα αντίθετο σε μια νέα λαϊκή διαβούλευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καν αποκάλυψε χθες μια νέα έκθεση η οποία δείχνει πως, παρά τις ανησυχίες για τη μορφή που θα πάρουν οι μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Λονδίνο προσέλκυσε πέρυσι περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.