ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Η Μέρκελ θα αποχωρήσει μετά τις Ευρωεκλογές σύμφωνα με τον αρχηγό των Φιλελευθέρων

Γερμανία: Η Μέρκελ θα αποχωρήσει μετά τις Ευρωεκλογές σύμφωνα με τον αρχηγό των Φιλελευθέρων

Συνέντευξη παραχώρησε ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) στη Γερμανία, Κρίστιαν Λίντνερ και υποστήριξε πως είναι αρκετά πιθανό η Άγκελα Μέρκελ να αποχωρήσει από την Καγκελαρία μετά το πέρας των Ευρωεκλογών.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην έκδοση Σαββατοκύριακου της εφημερίδας «Handelsblatt», ο κ. Λίντνερ θεωρεί ως πιθανότερο σενάριο την ολοκλήρωση της θητείας του «μεγάλου συνασπισμού», με την αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ να διαδέχεται την Μέρκελ στην Καγκελαρία.

«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) θα λάβει τότε δισεκατομμύρια για τα δικά του σχέδια, προκειμένου να εξαγοραστεί η συγκατάθεσή του. Για τους φορολογούμενους θα ήταν φθηνότερο να γίνονταν νέες εκλογές», δηλώνει ο κ. Λίντνερ, ο οποίος πάντως επισημαίνει ότι αν και η Άνγκελα Μέρκελ έχει πιο προοδευτικές θέσεις στα κοινωνικά θέματα, ο ίδιος έχει μεγαλύτερη ταύτιση απόψεων με τη νέα αρχηγό του CDU, ειδικά σε ό,τι αφορά την πολιτική για το προσφυγικό.

«Λέγαμε πάντα ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται ταμπού μια προσωρινή επανεισαγωγή των κανόνων του Δουβλίνου. Η επαναπροώθηση αιτούντων ασύλου σε χώρες της Ε.Ε. από τα γερμανικά σύνορα θα πρέπει να θεωρείται εφικτή ως ύστατη λύση», τονίζει, αλλά διευκρινίζει ότι «το ζήτημα με την κυρία Μέρκελ δεν αφορά την ίδια ως άτομο, αλλά το γεγονός ότι έχει μείνει πάρα πολλά χρόνια στην κυβέρνηση». Είναι θετικό το γεγονός ότι τόσο το CDU όσο και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και οι Πράσινοι έχουν νέα πρόσωπα στην ηγεσία τους, προσθέτει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κόμμα του θα ήταν έτοιμο να συμμετάσχει σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Λίντνερ απαντά καταφατικά, τονίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο με πραγματικές δεσμεύσεις για αλλαγή πολιτικής. Υπογραμμίζει όμως ταυτόχρονα ότι το FDP δεν θα διστάσει να αποχωρήσει και πάλι από διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης, αν κάτι τέτοιο θεωρηθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.