Ιρλανδός ΥΠΕΞ: «Εάν υπάρξει μία παράταση 21 μηνών στο Brexit τότε ίσως η Βρετανία αλλάξει την προσέγγισή της»

Ιρλανδός ΥΠΕΞ: «Εάν υπάρξει μία παράταση 21 μηνών στο Brexit τότε ίσως η Βρετανία αλλάξει την προσέγγισή της»

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας, μία παράταση 21 μηνών στην καθορισμένη ημερομηνία του Brexit, ενδέχεται να επιτρέψει ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως προσφέρει τη δυνατότητα στη Βρετανία να καθυστερήσει την έξοδό της από το μπλοκ κατά έως 21 μήνες, σε μια κίνηση που ίσως οδηγήσει σε μια «θεμελιώδη αναθεώρηση» της βρετανικής πολιτικής για το θέμα αυτό.

«Εάν έχεις μια μακρά παράταση του Άρθρου 50, αυτό διευρύνει ακόμα περισσότερο τη συζήτηση για τη συνολική προσέγγιση που έχει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Brexit. Αυτό ίσως διευκολύνει μια θεμελιώδη αναθεώρηση, ίσως πάλι όχι, απλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε ο Κόβενι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Εάν έχεις μια μακρά παράταση, ας πούμε 21 μηνών έως το τέλος του 2020 –όποια κι αν είναι η περίοδος– τότε η Βρετανία έχει το νόμιμο δικαίωμα να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» και άρα πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.