ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρομπάι: “Η ΕΕ να συνεχίσει τις πιέσεις στα κράτη-μέλη!”

Ρομπάι: “Η ΕΕ να συνεχίσει τις πιέσεις στα κράτη-μέλη!”

Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στα κράτη μέλη καθώς αυτά συνεχίζουν να πραγματοποιούν μεταρρυθμίσεις ζωτικής σημασίας στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

“Ορισμένοι λένε ότι πλέον τα πράγματα πηγαίνουν λίγο καλύτερα, δεν χάθηκε η αίσθηση του επείγοντος;” δήλωσε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων. “Λοιπόν, θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστούν όχι μόνο οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική σφαίρα”.

Ο Ρομπάι πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις “υιοθετούν πολύ γενναίες πολιτικές” και “είναι καθήκον και ευθύνη των εθνικών κυβερνήσεων να διασφαλίσουν ότι εκεί που πρέπει να γίνουν οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει να είναι δίκαια μοιρασμένες”.

Πρόσθεσε ότι περιμένει την ομιλία του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον αύριο για την Ευρώπη για να δει ακριβώς τι ζητάει, ενώ επισήμανε ότι κάποια αλλαγή στον ρόλο της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. θα πρέπει να συμφωνηθεί και από τα 27 μέλη της Ε.Ε.

“Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, δήλωσε. “Συμμετέχουμε όλοι μας σε μια συλλογική επιχείρηση, δεν μιλάμε απλά να προχωρήσουμε μόνοι μας ή με ένα κλειστό κλαμπ όπου ο καθένας κοιτά τα δικά του συμφέροντα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.