ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ευρωεκλογές: Ισπανική ΜΚΟ προβλέπει ισχυρό μπλοκ των πατριωτικών κομμάτων στην Ευρώπη με 25%

Ευρωεκλογές: Ισπανική ΜΚΟ προβλέπει ισχυρό μπλοκ των πατριωτικών κομμάτων στην Ευρώπη με 25%

«Οι λεπτομέρειες αλλάζουν από χώρα σε χώρα, όμως η φιλοσοφία είναι η ίδια: να φέρουμε στους λαούς λήψη αποφάσεων, εθνική κυριαρχία, ασφάλεια και οικονομία.

Είναι αυτό που ονομάζω “τοποθέτηση προϊόντος”»

Με αυτά τα λόγια του Στιβ Μπάνον, κύριου αρχιτέκτονα της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ξεκινά την έκθεσή της η ισπανική ΜΚΟ ProCausa, εκτιμώντας πως τα εθνικά πατριωτικά κόμματα ενδέχεται να κατακτήσουν το 25% του Ευρωκοινοβουλίου στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Στην έκθεση διατυπώνεται η θέση πως τα ευρωπαϊκά εθνικά κόμματα τα οποία αναφέρει ως «franchise» είναι ένα οργανωμένο σχέδιο, με σαφής στόχους:

να εγκατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να εμπεδώσει μία στιβαρή πολιτική ομάδα, ικανή να προκαλέσει το ισχύον σύστημα διακυβέρνησης της ΕΕ.

«Με τη συγκεκριμένη στρατηγική, τα κόμματα που δηλώνουν “αντισυστημικά” επιδιώκουν να αντικαταστήσουν το ισχύον σύστημα», εξηγεί ο Πέδρο Φερνάντεθ ντε Κάστρο, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Στην ίδια έκθεση γίνεται παραδεκτό πως ο Μπάνον, ως επικεφαλής της πλατφόρμας Breitbart News –που εκπροσωπεί τη νέα εναλλακτική Δεξιά των ΗΠΑ- έχει εκπονήσει ένα στρατηγικό σχέδιο μάρκετινγκ, που αποσκοπεί στην επέκταση της ιδεολογίας του και στις Βρυξέλλες.

«Ο ξενοφοβικός λαϊκισμός έχει πάψει να είναι απλά ευρωσκεπτικιστικός και πλέον επιδιώκει να διευθύνει το Ευρωκοινοβούλιο», επισημαίνει και η Άνα Γκονθάλεθ-Πάραμο, που συνυπογράφει την έκθεση της ProCausa.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι λόγοι της επιτυχίας του πολιτικού αυτού franchise είναι πολλοί: κατά πρώτον, η οικονομική του πρόταση, που βασίζεται στο επιχείρημα πως «η μετανάστευση αποτελεί μία επιβάρυνση στο σύστημα, αρνούμενοι οποιοδήποτε θετική πτυχή της», που αποσκοπεί στη «διοχέτευση σε αυτή τη θέση της απογοήτευσης των θυμάτων της μεγάλης ύφεσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.