ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Πρώτα η έγκριση του Brexit και μετά η διαδοχή της Τερέζα Μέι

Βρετανία: Πρώτα η έγκριση του Brexit και μετά η διαδοχή της Τερέζα Μέι

Ο αγώνας για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών θα πρέπει να περιμένει την έγκριση από το κοινοβούλιο της συμφωνίας της πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, τονίζοντας ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την αποχώρηση είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στο BBC, από την Ιαπωνία όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σίνζο ‘Αμπε, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε: «Θα υπάρξει χρόνος για όλες αυτές τις συζητήσεις για το κατά πόσο ο ένας ή ο άλλος είναι ο καταλληλότερος για την διαδοχή της πρωθυπουργού. Αλλά αυτό θα γίνει όταν η ίδια ανακοινώσει ότι θα φύγει και υπάρξει επίσημη αναμέτρηση για την ηγεσία».

«Πιστεύουμε στο Brexit»

Ο Τζέρεμι Χαντ, που φιλοδοξεί επίσης να συμμετέχει στην κούρσα για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος, κλήθηκε να σχολιάσει μία πιθανή ηγεσία υπό τον Μπόρις Τζόνσον, προκάτοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών. Όπως είπε, η διαφορά του ίδιου με τον Μπόρις Τζόνσον είναι ότι έχει έναν πολύ μεγάλο ρόλο να επιτελέσει ως υπουργός και αυτός είναι να φέρει σε πέρας τη συμφωνία για το Brexit, στο οποίο επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή. «Έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο που πιστεύει στο Brexit, και πιστεύουμε στο Brexit, άσχετα με το πώς ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα, γιατί είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες γι’ αυτή τη χώρα, όποια επιλογή και να κάνει» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου θέλουν την παραμονή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος μέχρι το φθινόπωρο, εάν δεν καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία για την αποχώρηση, καθώς φοβούνται ότι οποιαδήποτε αναμέτρηση για τη διαδοχή πριν από την έγκριση της συμφωνίας θα μπορούσε να ενισχύσει τους υποψήφιους διαδόχους και υποστηρικτές του Brexit, όπως ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ντομινίκ Ράαμπ, και την δέσμευσή τους να ανοίξουν ξανά τη διαπραγμάτευση για την συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.