Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup – Υπό τη «σκιά» των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ για τις παροχές Τσίπρα

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup – Υπό τη «σκιά» των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ για τις παροχές Τσίπρα

Χωρίς την Ελλάδα να βρίσκεται στην ατζέντα, αλλά με το ευρωπαϊκό «μέτωπο» να έχει εκφράσει ανησυχίες σε σχέση με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup.

Συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες, χωρίς να βρίσκεται επισήμως η Ελλάδα στην ατζέντα, αλλά στον απόηχο των ανησυχιών που έχει πυροδοτήσει το πακέτο των φοροελαφρύνσεων σε σχέση με τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημείωνε την Τρίτη ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Πέμπτης, ωστόσο δεν απέκλειε το ενδεχόμενο κάποια κράτη-μέλη να θέσουν το ζήτημα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο αξιωματούχος σημείωσε, μάλιστα, ότι υπάρχει αίσθημα ανησυχίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Σημειωτέον ότι χθες ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η νευρικότητα που επικρατεί στην αγορά των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, σε ένα βαθμό αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις».

Σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αν δεν αντιστραφεί η τάση που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους δεν θα υπάρξει περιθώριο για παροχές πέραν τον όσων προβλέπονται από τον Προϋπολογισμό.

«Η μη επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα3,5% θα οδηγήσει στην επιβολή νέων μέτρων, όπως περικοπή των δαπανών και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων η οποία μάλιστα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας», όπως είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, έσπευσε πάντως να τονίσει ότι τα μέτρα του 2019 έχουν κοστολογηθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε και μια καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.