Ο Στιβ Μπάνον «αποθεώνει» την Μαρίν Λεπέν

Ο Στιβ Μπάνον «αποθεώνει» την Μαρίν Λεπέν

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε εγκωμιαστικά σήμερα για την πολιτική ανάκαμψη της δεξιάς Γαλλίδας πολιτικού Μαρίν Λεπέν, όμως δήλωσε πως βρίσκεται στη Γαλλία ως παρατηρητής των ευρωεκλογών μάλλον, παρά για να διαδραματίσει κάποιον ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Λεπέν.

Ο Μπάνον δήλωσε πως η Λεπέν τα πήγε καλά όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την πολιτική επιστροφή της μετά την ήττα της από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017.

«Η ανθεκτικότητά της, δεδομένου ότι κατάφερε να επιστρέψει μετά την αποτυχία της το 2017, και ο τρόπος με τον οποίο έδωσε μια νέα ταυτότητα στο Εθνικό Μέτωπο, όλα όσα έκανε ηγουμένη του κόμματός της — το βρίσκω πολύ αξιοσημείωτο», δήλωσε ο Μπάνον στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Ο Μπάνον μίλησε στα αγγλικά και τα σχόλιά του μεταφράζονταν στα γαλλικά.

Ο Μπάνον, πρώην πρόεδρος του δεξιού ιστότοπου Breitbart.com, συναντάται με ευρωπαϊκούς λαϊκιστικούς σχηματισμούς με στόχο να τους δώσει συμβουλές ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν, που ήταν προηγουμένως γνωστό ως Εθνικό Μέτωπο, έρχεται στήθος με στήθος με το κεντρώο κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν «Η Δημοκρατία Εμπρός!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Μπάνον δεν έχει ρόλο στην εκστρατεία μας. Δεν γνώριζα καν πως βρισκόταν στο Παρίσι για δουλειές. Δεν έχει καμιά σχέση με την εκστρατεία. Εσείς, τα μέσα ενημέρωσης, είστε εκείνοι που τον σέρνετε στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε σήμερα η Λεπέν στο FranceInfo.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.