ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Φόβοι για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν κατόπιν εκλογών…

Ιταλία: Φόβοι για τα μέτρα που θα ακολουθήσουν κατόπιν εκλογών…

Τον έντονο προβληματισμό του ότι η Ιταλία θα χρειαστεί νέα, έκτακτα, οικονομικά μέτρα τους επόμενους μήνες μετά τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου, εξέφρασε το Κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Πέμπτης. Μάλιστα τα οικονομικά αυτά μέτρα προϋπολογίζονται στο ύψος των 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την «Λα Ρεπούμπλικα», οι ανησυχίες οφείλονται, μεταξύ των άλλων, στην ανάγκη άμεσης επαναχρηματοδότησης, μέσα στην ‘Ανοιξη, του ταμείου ανεργίας, με οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, και στις νέες, αρνητικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ιταλική οικονομία, που κάνουν λόγο για συρρίκνωσητης τάξης του 1% μέχρι το τέλος του 2013.

Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρει ότι ο γραμματέας των Δημοκρατικών Πιερλουίτζι Μπερσάνι «είναι έντονα αγχωμένος λόγω της εξέλιξης της οικονομικής κατάστασης» και σε τηλεφωνική του επικοινωνία συζήτησε αναλυτικά το θέμα, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Δεν είναι τυχαίο ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Μπερσάνι δήλωσε, με νόημα, πως «μετά τις εκλογές θα πρέπει να ελέγξουμε πόση σκόνη έχει μείνει κάτω από το χαλί».

Ο Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση Rai, την περασμένη Τρίτη, είχε διαψεύσει ότι θα καταστεί αναγκαία η υιοθέτηση νέων οικονομικών μέτρων, διότι «η γενικότερη, αρνητική οικονομική συγκυρία, θα επιτρέψει, στην Ιταλία, να παρεκκλίνει ελαφρά από την επίτευξη της ισοσκέλισης του κρατικού προϋπολογισμού».

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Λέγκα, όμως, και πρώην υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι επιμένει ότι «όλοι οι οικονομικοί δείκτες, δείχνουν, χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας, ότι την ερχόμενη ‘Ανοιξη θα χρειαστούν νέα, βαριά, έκτακτα μέτρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.