A. Mέρκελ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο το φάσμα του παρελθόντος μας»

A. Mέρκελ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο το φάσμα του παρελθόντος μας»

Για σημαντική άνοδο της δεξιάς στην Γερμανία, αλλά και την Ευρώπη, μίλησε η Ανγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, ανέφερε πως η ρητορική του μίσους έχει κάνει το έργο των κυβερνήσεων, ακόμη πιο δύσκολο στο να καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την χώρα της, λέγοντας πως όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και οι συναγωγές, φυλάσσονται πλέον, καθώς φοβούνται για τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Πάντα είχαμε έναν ορισμένο αριθμό αντισημιτών ανάμεσά μας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, ούτε μία συναγωγή, ούτε ένας βρεφονηπιακός σταθμός για εβραιόπουλα, ούτε ένα σχολείο για παιδιά Εβραίων που να μη χρειάζεται να φρουρείται από αστυνομικούς», είπε αρχικά η Καγκελάριος στο CNN και συνέχισε: «Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορέσαμε να χειριστούμε το ζήτημα αυτό με ικανοποιητικό τρόπο».

Μέρκελ: «Στην Γερμανία πρέπει να προσέχουμε περισσότερο»

Για την παρουσία «αντισημιτικού αισθήματος» που έχει παρουσιάσει άνοδο τα τελευταία χρόνια, το σχόλιό της είχε αναφορά στην Γερμανία του Χίτλερ…

«Στη Γερμανία, προφανώς, αυτά τα φαινόμενα τα βλέπουμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, αυτό του παρελθόντος μας, που σημαίνει ότι πρέπει να επαγρυπνούμε πολύ περισσότερο από ότι άλλοι», είπε η Μέρκελ. Όσο για το αν μπορεί να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, ξεκαθάρισε πως χρειάζεται πλέον, πολύ περισσότερη δουλειά.

«Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε καταπρόσωπο το φάσμα του παρελθόντος μας, πρέπει να πούμε στους νέους ανθρώπους στη χώρα μας την ιστορία μας, τι έφερε σε εμάς και σε άλλους και να αφηγηθούμε αυτές τις φρικαλεότητες. Γιατί τασσόμαστε υπέρ της δημοκρατίας, γιατί προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, γιατί πάντα προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον άλλο. Το καθήκον έγινε δυσκολότερο, αλλά πρέπει να το φέρουμε σε πέρας», κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δεξιά παρουσιάζει άνοδο στην Γερμανία, κάτι που περίμεναν πως θα αποτυπωθεί και στις Ευρωεκλογές, στη χώρα.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των αντισημιτικών εγκλημάτων στη Γερμανία αυξήθηκαν από 1.504 το 2017 σε 1.646 το 2018 (+10%), ενώ ο αριθμός των βίαιων εγκλημάτων αυτής της φύσης αυξήθηκε από 37 σε 62 την ίδια περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.