ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βέλγιο: Ο βασιλιάς Φίλιππος μιλά με την δεξιά – Αναμονή για σχηματισμό κυβέρνησης

Βέλγιο: Ο βασιλιάς Φίλιππος μιλά με την δεξιά – Αναμονή για σχηματισμό κυβέρνησης

Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική περίοδο, ο βασιλιάς του Βελγίου θα κάνει δεκτό κόμμα της ακροδεξιάς στα ανάκτορα.

Μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ο βασιλιάς Φίλιππος θα δεχτεί σήμερα στα ανάκτορα, τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Από το 1936 έχει να γίνει δεκτό από τον βασιλιά ένα ακροδεξιό κόμμα. Ο Φίλιππος έχει αναλάβει την έναρξη της διαδικασίας διαπραγματεύσεων μεταξύ των επικεφαλής των κομμάτων του Βελγίου.

Το Vlaams Belang αναδείχθηκε στις εκλογές της Κυριακής δεύτερη δύναμη στο ολλανδόφωνο βόρειο Βέλγιο, πίσω από τους εθνικιστές Φλαμανδούς του N-VΑ, κερδίζοντας 18 από τις 150 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το Vlaams Blok, πρόγονος του Vlaams Belang, είχε κερδίσει τον ίδιο αριθμό εδρών και στις βουλευτικές εκλογές του 2003, όμως τότε δεν προσεκλήθη από τον βασιλιά Αλβέρτο Β’ για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Αντιδράσεις στο Βέλγιο από κόμματα

«Ακόμη και η ιδέα να βλέπω να φτάνει το Vlaams Belang στα ανάκτορα με ανατριχιάζει, αλλά με δεδομένο το δημοκρατικό αποτέλεσμα στη Φλάνδρα κανείς δεν θα επικρίνει τον βασιλιά που το δέχεται», σχολίασε o Μαξίμ Πρεβό επικεφαλής των κεντρώων γαλλόφωνων του CDH.

O Πρεβό έγινε κι αυτός δεκτός σήμερα το πρωί από τον βασιλιά, όπως και ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Μετά το πέρας του πρώτου γύρου συζητήσεων με τους προέδρους των κομμάτων ο βασιλιάς του Βελγίου, Φίλιππος, θα ορίσει έναν μεσολαβητή, ο οποίος θα ερευνήσει τα πιθανά ενδεχόμενα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ολα αυτά την ώρα που ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος, πατέρας του Φίλιππου, καλείται να κάνει τεστ DNA, για να αποδείξει ότι δεν είναι πατέρας ενός παιδιού μιας καλλιτέχνιδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.