Στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον ο Ματ Χάνκοκ – Στόχος η συσπείρωση

Στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον ο Ματ Χάνκοκ – Στόχος η συσπείρωση

Την υποστήριξή του στον πρώην ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, στον αγώνα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, ανακοίνωσε ο Ματ Χάνκοκ, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του, μετά από την πρώτη ψηφοφορία που τον έφερε προτελευταίο στις προτιμήσεις των βουλευτών, με 20 ψήφους.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην εφημερίδα Times, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ εξηγεί τους λόγους της απόφασής του, να στηρίξει το φαβορί της κούρσας διαδοχής, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην προεκλογική του καμπάνια πρέσβευε ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση από νέα πρόσωπα και ότι δεν πρόκειται να πιέσει προς την κατεύθυνση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κάλεσμα για συσπείρωση στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον

Οπως επεσήμανε στο άρθρο του, καθώς ο Τζόνσον θεωρείται ο πιο πιθανός νικητής του αγώνα, έφτασε η ώρα να ενωθούν όλοι γύρω του το συντομότερο δυνατό. Ο Χάνκοκ είπε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει διαβεβαιώσει ότι πρόκειται να κυβερνήσει ως συναινετικός Συντηρητικός για ένα έθνος και ότι θα στηρίξει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, και ότι ο ίδιος θα απαιτήσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και στα δύο αυτά θέματα.

«Να ενώσουμε τη χώρα»

Ο Χάνκοκ αναφέρει ότι συνομίλησε με όλους τους υποψήφιους και αναλογίστηκε αυτό που χρειάζεται για το εθνικό συμφέρον. «Εξετάζοντας όλες τις επιλογές, υποστηρίζω τον Μπόρις Τζόνσον, ως τον καλύτερο υποψήφιο για να ενώσει το Συντηρητικό κόμμα, ώστε να ολοκληρώσουμε το Brexit και στη συνέχεια να ενώσουμε τη χώρα με μία ανοιχτή, φιλόδοξη και προοδευτική ατζέντα, που θα επιτευχθεί με την ενέργεια που απαιτείται για την υλοποίησή της», γράφει.

Η στροφή του Χάνκοκ – του οποίου συνεργάτες υποστήριζαν την Παρασκευή (14/06) ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μία συμμαχία των πιο μετριοπαθών δυνάμεων των Τόρις, απέναντι στους σκληρούς υποστηρικτές του Brexit – να στηρίξει τελικά τον Μπόρις Τζόνσον, είναι μία σημαντική ώθηση προς τον υποψήφιο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι όλοι οι υποστηρικτές του θα τον ακολουθήσουν σε αυτή την επιλογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηδη ο Σκοτσέζος συντηρητικός βουλευτής Πολ Μάστερτον, δήλωσε ότι σκοπεύει στην δεύτερη ψηφοφορία της Τρίτης (18/06) να στηρίξει τον υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης, Ρόρι Στιούαρτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.