ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πάλι να τρέμει – Πώς προσπαθεί να το κρύψει (βίντεο)

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε πάλι να τρέμει – Πώς προσπαθεί να το κρύψει (βίντεο)

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει σε συνάντησή της με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ την Πέμπτη δημιουργώντας εκ νέου υποψίες ότι κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με την υγεία της.

Πάντως τα προβλήματα με την υγεία της ίσως τελικά παίζουν κάποιο ρόλο και στην απόφασή της να εγκαταλείψει την πολιτική καθώς όπως φαίνεται έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Οπως φαίνεται σε βίντεο από τη συνάντηση που κατέγραψε το Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να κρύψει την κατάσταση, πιέζοντας τον κορμό της με τα χέρια της.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων που η Ανγκελα Μέρκελ καταλαμβάνεται από τρόμο σε δημόσια εμφάνισή της.

Η Ανγκελα Μέρκελ, 64 ετών, βρισκόταν νωρίτερα σε τελετή αποχώρησης της υπουργού Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία εγκαταλείπει την θέση της για να αναλάβει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή στο Κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα παραστεί αργότερα στην τελετή ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Δικαιοσύνης. Σε ερώτηση για το αν η καγκελάριος θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία απάντησε: «Ολα θα γίνουν κατά το πρόγραμμα. Η καγκελάριος είναι καλά».

Το βίντεο της Μέρκελ με το τρέμουλο που έκανε τον γύρο του κόσμου

Στις 18 Ιουνίου, η Μέρκελ εμφανίσθηκε να τρέμει κατά την υποδοχή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο. Τότε, η καγκελάριος είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και πως το τρέμουλο ήταν αποτέλεσμα αφυδάτωσης. Οπως τόνιζε μάλιστα τότε, συνήλθε άμεσα αφού ήπιε ένα ποτήρι νερό. Την εξήγηση της καγκελαρίου για το τρέμουλο επιβεβαίωναν τότε και οι ειδικοί.

H ανησυχία, ωστόσο, για την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου εντείνεται, αφού έχει ξαναπάθει κάτι ανάλογο και τον Ιούνιο του 2017 στην επίσημη επίσκεψή της στο Μεξικό κατά την υποδοχή από τον τότε πρόεδρο της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο στην πρωτεύουσα, όπου φαίνεται ότι την επηρέασε εκτός των άλλων και το μεγάλο υψόμετρο -άνω των 2.000 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

H Μέρκελ έτρεμε και στο Μεξικό τον Ιούνιο του 2017, κατά την υποδοχή της από τον τότε πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τότε ήταν ορατό το τρέμουλο της Μέρκελ κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ενώ και πάλι η επίσημη εξήγηση που είχε δοθεί ήταν «αφυδάτωση».
Στο Βερολίνο, όπως και σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, επικρατούν συνθήκες καύσωνα αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή θα καταγράφονται θερμοκρασίες της τάξης των 45 βαθμών Κελσίου, κυρίως στη Γαλλία, με το φαινόμενο να επηρεάζει και τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελβετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.