ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πάνω από τα 1,36 δολάρια σκαρφάλωσε το ευρώ

Πάνω από τα 1,36 δολάρια σκαρφάλωσε το ευρώ

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου και 2,5 εςτών έναντι του ιαπωνικού γεν, σκαρφάλωσε την Παρασκευή το ευρώ, έπειτα από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο δείκτης ΡΜΙ για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Ιανουάριο στο 47,9, όταν τον Δεκέμβριο είχε διαμορφωθεί στο 46,1.

Στη Γερμανία, ο ΡΜΙ αναρριχήθηκε στο 49,8 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τα μέσα του 2009.

Το ευρώ κατάφερε να «σπάσει» τα επίπεδα στήριξης των 1,3650 δολαρίων και ανήλθε έως τα 1,3671 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011.

Σε χαμηλό 14 μηνών έναντι του ευρώ υποχώρησε και η βρετανική λίρα (86,33 πένες/ευρώ).

Εναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ αναρριχήθηκε έως τα 126,09 γεν, υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010, σημειώνοντας κέρδη άνω του 1%.

Εναντι των 10 κυριοτέρων νομισμάτων, το ευρώ σημειώνει κέρδη 3,5% από την αρχή του έτους, ενώ το δολάριο υποχωρεί κατά 0,6% και το γεν κατά 7%.

Τον Ιανουάριο, το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε κατά 2,9% έναντι του δολαρίου. Ο Ιανουάριος ήταν ο έκτος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του πράσινου νομίσματος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Έναντι του γεν, κατέγραψε κέρδη 8,8%, τα οποία είναι τα υψηλότερα σε μηνιαία βάση από το Δεκέμβριο του 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.