Brexit: Στη φυλακή ο άνδρας που απειλούσε βουλευτές τηλεφωνικά ότι θα τους σκοτώσει

Brexit: Στη φυλακή ο άνδρας που απειλούσε βουλευτές τηλεφωνικά ότι θα τους σκοτώσει

Σύμφωνα με τη CPS, την υπηρεσία ποινικών διώξεων της Βρετανίας, ο Ρόμπερτ Βίντλερ προσπάθησε να επικοινωνήσει με έξι βουλευτές το διάστημα 8-24 Ιανουαρίου: τους έκανε συνολικά 19 τηλεφωνήματα, αφήνοντας 16 μηνύματα στους τηλεφωνητές τους, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις εκτόξευε απειλές θανάτου.

Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε τα τηλεφωνήματα και δήλωσε αθώος.

«Οι ενέργειές του ξεπέρασαν το δικαίωμα του να εκφράζει κανείς την άποψή του» επισήμανε η εισαγγελέας Σάρα Τζένινγκς, σε ένα δελτίο τύπου.

Οι συνεργάτες των βουλευτών, που έχουν αναλάβει να ακούνε τα ηχητικά μηνύματα, «θορυβήθηκαν από τις δηλώσεις του και θεώρησαν τα σχόλιά του απειλές εναντίον των βουλευτών» συνέχισε η ίδια.

Σύμφωνα με τη CPS, για παράδειγμα, ο Ρόμπερτ Βίντλερ απειλούσε με άσκηση βίας τον συντηρητικό βουλευτή Ντόμινικ Γκριβ, στον όποιο άφησε εννέα ηχητικά μηνύματα, λέγοντάς του ότι γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμά του και τη διεύθυνση της οικίας του.

Απείλησε, επίσης, να σκοτώσει τον βουλευτή των Εργατικών Κέιρ Στάρμερ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «προδότη», ενώ είχε πει στη συνάδελφό του των Συντηρητικών Νίκι Μόργκαν ότι «οι ημέρες της ήταν μετρημένες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των στόχων του βρίσκονταν οι βουλευτές Νικ Μπόλς (ανεξάρτητος), Μπάρι Γκάρντινερ (Εργατικό Κόμμα) και η Τζένι Τσάπμαν (των Εργατικών).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.