Γερμανία: Οι έκτακτες δαπάνες του υπουργείου Άμυνας απασχολούν για μία ακόμη φορά τον Τύπο

Γερμανία: Οι έκτακτες δαπάνες του υπουργείου Άμυνας απασχολούν για μία ακόμη φορά τον Τύπο

Οι έκτακτες δαπάνες του υπουργείου Αμυνας στη Γερμανία απασχολούν για μία ακόμη φορά τον Τύπο, με την αποκάλυψη ότι μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους δαπανήθηκαν 155 εκατομμύρια ευρώ για εξωτερικούς συμβούλους και συνεργάτες.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Bild, ότι όλα μαζί τα υπόλοιπα 13 υπουργεία χρειάστηκαν για αντίστοιχες υπηρεσίες συνολικά 178 εκατομμύρια ευρώ. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της Αριστεράς (Die Linke) Ματίας Χεν.

Τι απαντά του υπουργείο της Γερμανίας

Από την πλευρά του υπουργείου, ο υφυπουργός Αμυνας Τόμας Ζίλμπερχορν εξήγησε ότι οι αυξημένες δαπάνες αφορούν τις ανάγκες που έχουν προκύψει κατά την μετάβαση της Διοίκησης στην ψηφιακή εποχή. Τα 109 εκατομμύρια, ανέφερε, έχουν διατεθεί στην υπηρεσία Πληροφορικής των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία επιβλέπει 1200 ακίνητα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας δαπάνησε την αντίστοιχη περίοδο 78,7 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο Μεταφορών 47,7 εκατομμύρια, ενώ το υπουργείο Παιδείας «μόνο» 293.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Αμυνας και οι πρακτικές του επί υπουργίας της νεοεκλεγείσας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκονται στο στόχαστρο εδώ και μήνες, εξαιτίας της δαπάνης 200 εκατομμυρίων ευρώ για εξωτερικούς συμβούλους σε διάστημα δύο ετών, κατά παράβαση των όρων ανάθεσης. Για την υπόθεση έχει συσταθεί εξεταστική επιτροπή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.