ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιταλία: Η Γερουσία καθυστερεί την πρόταση μομφής αυξάνοντας την αβεβαιότητα

Ιταλία: Η Γερουσία καθυστερεί την πρόταση μομφής αυξάνοντας την αβεβαιότητα

Η Γερουσία ενέτεινε την αβεβαιότητα στην Ιταλία καθυστερώντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Ματέο Σαλβίνι.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και αρχηγό της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, να πιέζει για πρόωρες εκλογές και τις ειδοποιήσεις για επιδείνωση της οικονομίας να πληθαίνουν.

Σε μια αρνητική εξέλιξη για τον ηγέτη του δεξιού κόμματος, η Γερουσία ψήφισε την Τρίτη να μην προχωρήσει σε απευθείας ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά εντούτοις, κερδίζοντας χρόνο, αποφάσισε να επιτρέψει στον Ιταλό πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία στην ιταλική άνω βουλή, πριν από την ψηφοφορία.

Ο Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Αυγούστου για την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει από την πρόταση μομφής που κατέθεσε το πρώην συγκυβερνών κόμμα της ακροδεξιάς Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.

Η δεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και απαίτησε πρόωρες εκλογές, πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προκάλεσε την Πέμπτη την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο συναντήσεων και συγκεντρώσεων με σκοπό να επιβάλει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.