O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βάζει πλώρη για την προεδρία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βάζει πλώρη για την προεδρία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών

Πλώρη για την προεδρία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών βάζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel ο πρώην δήμαρχος του Αμβούργου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τα ηνία του SPD στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας τη Δευτέρα με τη μεταβατική ηγετική ομάδα του κόμματος, τη Μαλού Ντράιμερ, τη Μανουέλα Σβέζιχ και τον Τόρστεν Σέφερ Γκιούμπελ. «Είμαι έτοιμος να κατέβω υποψήφιος, αν το επιθυμείτε», φέρεται να τους είπε ο Σολτς.

Δεδομένου ότι ουδείς εκ των τριών πρόβαλε ενστάσεις ο Σολτς διαβουλεύεται έκτοτε παρασκηνιακά με ηγετικά στελέχη του SPD. Μετά την παραίτηση της Αντρέα Νάλες από την προεδρία των Σοσιαλδημοκρατών στις αρχές Ιουνίου ο Σολτς είχε δηλώσει ότι δεν είναι έτοιμος να τη διαδεχθεί, αλλά φαίνεται ότι έχει αλλάξει πλέον γνώμη αφού κανείς από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πόστο κι εντεινόταν η ανησυχία στην ηγεσία του SPD για περαιτέρω καταποντισμό του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σολτς έχει μπει στο μάτι της αριστεράς πτέρυγας και της νεολαίας του SPD

Ο Σολτς ήταν ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της μεταρρυθμιστικής πολιτικής του Γκέρχαρντ Σρέντερ, την εποχή που ήταν καγκελάριος και στο διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εργασίας πέρασε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67, αλλά έβαλε πλάτες στην Αντρέα Νάλες, όταν η τελευταία ζήτησε στις αρχές του έτους την απάλειψη του κοινωνικού επιδόματος Hartz IV, πυρήνα της αντιδημοφιλούς Ατζέντας 2010 του Σρέντερ.

Ο 61χρονος Σολτς είναι επίσης από τους ένθερμους υποστηρικτές της συμμετοχής του SPD στον Μεγάλο Συνασπισμό, λόγος για τον οποίο έχει μπει στο μάτι της αριστεράς πτέρυγας και της νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του SPD λήγει την 1η Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο τα 430.000 μέλη του κόμματος θα επιλέξουν τον διάδοχο της Αντρέα Νάλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.