ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Iταλία: Πλειοψηφία ζητείται μέχρι Τρίτη

Iταλία: Πλειοψηφία ζητείται μέχρι Τρίτη

Σε διαβουλεύσεις μέχρι την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται τα κόμματα στην Ιταλία, προκειμένου να διαφανεί εάν μπορεί να σχηματιστεί ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, ήταν σαφής το βράδυ της Πέμπτης, ρίχνοντας αιχμές στα δύο κόμματα που συνέθεταν μέχρι πρόσφατα την κυβέρνηση, δηλαδή τη Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο.

Υπήρχε «πολεμικό κλίμα» στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος για να συμπληρώσει τα εξής:

«Η κρίση μπορεί να λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χωρίς σαφή πλειοψηφία, ο δρόμος είναι οι εκλογές. Όμως, αυτό τον δρόμο δεν μπορούμε να τον πάρουμε ελαφριά τη καρδία. Ορισμένα κόμματα έχουν αρχίσει να διαπραγματεύονται για την επίτευξη συμφωνίας, προκειμένου να υπάρξει εναλλακτική πλειοψηφία. Νέες διαβουλεύσεις θα γίνουν την Τρίτη.»

Σημειώνεται ότι τα Πέντε Αστέρια βρίσκονται ήδη σε διαβουλεύσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η «εναλλακτική» κυβερνητική πλειοψηφία στην οποία αναφέρθηκε κι ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Λουίτζι ντι Μάιο επιβεβαίωσε πως το κόμμα του είναι σε διαπραγματεύσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο ή ποια κόμματα. «Τις τελευταίες ώρες, ξεκινήσαμε όλες τις απαραίτητες συνομιλίες για να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή πλειοψηφία στην υπηρεσία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο ντι Μάιο, τονίζοντας πάντως ότι «δεν τον φοβίζει» η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία, τα κόμματα της κεντροαριστεράς μαζί με τα Πέντε Αστέρια διαθέτουν την πλειοψηφία έναντι των κεντροδεξιών κομμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται επίσης ότι το βράδυ της Πέμπτης συνεδρίαζαν τα Πέντε Αστέρια για το θέμα της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, στο οποίο έχει δηλώσει ανοιχτός κι ο Ματέο Σαλβίνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.