ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Δεν υπάρχει πλάνο για την ανάκαμψη του Νότου»

«Δεν υπάρχει πλάνο για την ανάκαμψη του Νότου»

Η Ευρώπη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει “δομικά προβλήματα” τονίζει ο πρόεδρος της Goldman Sachs,  Gary Cohn, προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί δεν φαίνεται να έχουν συγκεκριμένο πλάνο για την ανάκαμψη της οικονομίας στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

“Για μένα, κανένας δεν έχει βρει ακόμα τη λύση για το ευρωπαϊκό θέμα” αναφέρει ο 52χρονος επικεφαλής της Goldman, σε συνέντευξή του  στην τηλεόραση του Bloomberg. “κανείς δεν μου έχει δώσει κάποια εξήγηση για το πώς ακριβώς θα δημιουργήσουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Ισπανία ή σε κάποια άλλη χώρα της περιφέρειας”.

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,1% φέτος, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, μεταξύ των οποίων και η χορήγηση κεφαλαίων προς τράπεζες, αλλά και η χορήγηση απεριόριστου ρευστού στους δανειστές, δεν αρκούν για να επανέλθει η ανάπτυξη, λέει ο Cohn.

“Όλα αυτά είναι καλή λύση βραχυπρόθεσμα. Δεν δημιουργούν οικονομική ανάπτυξη. Δημιουργούν οικονομική σταθερότητα στις τράπεζες, όχι όμως οικονομική ανάπτυξη”, επισημαίνει.

Το ισχυρό ευρώ αποτελεί εμπόδιο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, υποστηρίζει ο Cohn, καθώς το ενιαίο νόμισμα αποτελεί φέτος τον καλύτερο performer μεταξύ των 10 σημαντικότερων νομισμάτων, μετά τη σουηδική κορώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.