Νέες οδηγίες ΕΕ για καταπολέμηση των “μαύρων” συναλλαγών

Νέες οδηγίες ΕΕ για καταπολέμηση των “μαύρων” συναλλαγών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε δύο νομοθετικές προτάσεις για να ενισχύσει τους υφιστάμενους κανόνες της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια οδηγία για την πρόληψη της χρήσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τον σκοπό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για έναν κανονισμό για τις πληροφορίες που εφεξής θα συνοδεύουν τις μεταφορές κεφαλαίων ώστε να εξασφαλίζεται η «δέουσα ιχνηλασιμότητα» αυτών των μεταφορών.

Ειδικότερα, η νέα οδηγία προβλέπει έναν σαφή μηχανισμό για την ταυτοποίηση από τις τράπεζες και άλλα νομικά πρόσωπα των πραγματικών δικαιούχων των λογαριασμών μιας εταιρείας, ενώ θα απαιτείται από τα νομικά πρόσωπα να τηρούν αρχεία σχετικά με την ταυτότητα των προσώπων που βρίσκονται στην πραγματικότητα πίσω από την κάθε εταιρεία.

Θα πρέπει επίσης να διενεργούν τους κατάλληλους ελέγχους και να διαθέτουν τις κατάλληλες διαδικασίες, προκειμένου να γνωρίζουν τον πελάτη με τον οποίο έχουν δοσοληψίες.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται στο ζήτημα των «πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων» των οποίων τα έσοδα θα είναι υπό παρακολούθηση, ενώ απολύτως δικαιολογημένη θα πρέπει εφεξής να είναι κάθε πληρωμή ποσού άνω των 7.500 ευρώ με ρευστό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.