ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Άκυρο» από Ολλανδία σε ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ – Ε.Ράμα: «Δεν φταίμε εμείς – Αυτοί φταίνε»

«Άκυρο» από Ολλανδία σε ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ – Ε.Ράμα: «Δεν φταίμε εμείς – Αυτοί φταίνε»

Σήριαλ μέχρι τελευταία στιγμή με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, καθώς πολλές χώρες δεν την θέλουν στην ΕΕ.

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ προχώρησε σε αρνητικές γι’ αυτήν δηλώσεις, οι οποίες «φωνάζουν» βέτο.

Αν και το γερμανικό κοινοβούλιο έδωσε το μερικό «ΟΚ» (με την προυπόθεση η Αλβανία να δημιουργήσει συνταγματικό δικαστήριο και να αναδιαμορφώσει τον εκλογικό της νόμο), η Ολλανδία, όπως γράφει η αλβανική εφημερίδα «Πανόραμα», δεν θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Στεφ Μπλοκ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για τα ευρωπαϊκά θέματα είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι η θέση της χώρας του παραμένει αμετάβλητη, δηλαδή, ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία δεν πρέπει να ξεκινήσουν, εκτός εάν έχουν ικανοποιηθεί οι απαιτήσεις του Ιουνίου του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι οι Κάτω Χώρες θα ασκήσουν βέτο στην Αλβανία στις 18 Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η θέση της Ολλανδικής κυβέρνησης σήμερα δεν είναι πολύ διαφορετική από τη θέση που τήρησε τον Ιούνιο, όταν υπήρξε αρνητική τοποθέτηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι περιπτώσεις των Σκοπίων και της Αλβανίας, θα πρέπει να εξετασθούν ξεχωριστά.

«Πιστεύω ότι η Βόρεια Μακεδονία και η Αλβανία, πρέπει να αξιολογηθούν ανεξάρτητα, επειδή είναι διαφορετικές χώρες με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικούς βαθμούς προόδου. Έχω, επίσης, επισημάνει πρόσφατα ότι πιστεύω πως ο ρυθμός προόδου της Βόρειας Μακεδονίας είναι σαφώς υψηλότερος από εκείνον της Αλβανίας», ανέφερε ο Μπλοκ σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Η Αλβανία πρέπει να έχει την ευκαιρία να αρχίσει διαπραγματεύσεις μόλις εκπληρώσει τα κριτήρια. Αυτό δεν συμβαίνει ακόμη», δήλωσε ακόμα ο Ολλανδός υπουργός.

Ενώ για τα Σκόπια άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση θα είναι θετική, για την Αλβανία δήλωσε:

«Η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει ανοικτή, μόλις η χώρα εκπληρώσει τους όρους», οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι τώρα δεν έχουν εκπληρωθεί».

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όπως γράφει η «Πανόραμα», αντέδρασε έμμεσα στις δηλώσεις αυτές του Ολλανδού ΥΠΕΞ.

Σε επικοινωνία με πολίτες, ο Ράμα άφησε να εννοηθεί ότι «ένα “όχι” από την Ολλανδία, δεν θα έχει σχέση με την Αλβανία, αλλά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ολλανδία». (σ.σ. Μάλλον ο Έντι Ράμα θεωρεί πως όλα στην Αλβανία δουλεύουν ρολόι και είναι μια υποψήφια ευρωπαϊκή χώρα.)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γαλλία και η Δανία, δύο ακόμα χώρες που έχουν επιφυλάξεις, σημειώνει η εφημερίδα, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα επίσημα στο θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.