Χώρες της ΕΕ απαιτούν την κατάργηση των οχημάτων diesel και βενζίνης – Υπέβαλαν αίτημα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Χώρες της ΕΕ απαιτούν την κατάργηση των οχημάτων diesel και βενζίνης – Υπέβαλαν αίτημα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Η Δανία υποστηριζόμενα από ακόμη 10 ευρωπαϊκές χώρες ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 να απαγορεύσει πλήρως τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, σε μια προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης και την καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Η Δανία υπέβαλε την πρότασή της κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% μέχρι το 2030, ενώ η Κομισιόν σχεδιάζει να τις εξαλείψει πλήρως μέχρι το 2050, προκειμένου να συμβάλει στην μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Dan Jorgensen, υπουργός κλίματος και ενέργειας της Δανίας, ελπίζει πως η απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θα ασκήσει πίεση στην Κομισιόν να προτείνει την σταδιακή κατάργηση όλων των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσα σε βάθος δύο δεκαετιών.

Τον Οκτώβριο του 2018 η Δανία είχε ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει την πώληση όλων των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2030, αλλά τελικά πήρε πίσω το μέτρο, επειδή παραβίαζε τους κοινοτικούς κανονισμούς της Ε.Ε. Ο Jorgensen συμπλήρωσε πως εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορέσει να συμφωνήσει σε μια μια πανευρωπαϊκή απαγόρευση, θα ήταν καλό να επιτρέψει σε μεμονωμένες χώρες να εφαρμόσουν ένα τέτοιο μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια συνεδρίαση, η Λιθουανία, η Λετονία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία και αρκετές άλλες χώρες πρότειναν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να σταματήσει η «διαρροή άνθρακα» από την πώληση παλιών ρυπογόνων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Δυτική στην Ανατολική Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.