ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συγκινημένος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Θα είμαι πάντα περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη» (φωτο)

Συγκινημένος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Θα είμαι πάντα περήφανος που υπηρέτησα την Ευρώπη» (φωτο)

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία και κατέληξε στη συμφωνία για το Brexit, υπήρξε η τελευταία για τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σε κοινή του συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, από την οποία ξεχώρισε η επικύρωση της συμφωνίας για το Brexit, οι δύο άνδρες έκαναν και έναν μικρό απολογισμό της πορείας τους. Οι δύο πολιτικοί της Ένωσης αναμένεται να αποχωρήσουν από τα πόστα τους στα τέλη Οκτωβρίου.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Κανείς δεν έχει παραστεί σε τόσες Συνόδους
Για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η χθεσινή υπήρξε η 118η Σύνοδος Κορυφής στην οποία και συμμετείχε ως πρόεδρος της Κομισιόν. Όπως είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους «δεν νομίζω πως κανείς άλλος δεν συμμετείχε σε τόσες Συνόδους».

Ωστόσο, ο έμπειρος πολιτικός που θα αποχωρήσει από την Κομισιόν στα τέλη Οκτωβρίου – αν και πληροφορίες της Le Soir ανέφεραν πως ενδεχομένως η θητεία να επεκταθεί για έναν ακόμη μήνα – βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής για τον
απότομο τρόπο που απευθύνθηκε σε δημοσιογράφο που του απηύθηνε ερώτηση για το Brexit, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστική «κουρασμένος και δύστροπος».

«Θα είμαι πάντα περήφανος, μέχρι το τέλος της ζωής μου, που υπηρέτησα την Ευρώπη» δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από 147 Συνόδους Κορυφής. Μάλιστα ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που βρισκόταν παρόντες. «Κάποιοι από εσάς βρίσκεστε τριγύρω μου για χρόνια, κάποιοι από εσάς είστε καινούριοι. Παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τι γράφατε και τι λέγατε», είπε. Ορισμένοι πάντως δεν αποκλείουν να υπάρξει και νέα, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, πριν τη λήξη της θητείας του προέδρου της Κομισιόν, εφόσον το Βρετανικό Κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit.

Την Τετάρτη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκε με tweet του αναφερόταν στην τελευταία Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο, από τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνοντας ευτυχής για τον ευρωπαϊκό πυλώνα και τονίζοντας πως «χωρίς κοινωνική πολιτική δεν θα ήταν Ευρώπη».

Τελευταία Σύνοδος Κορυφής και για τον Ντόναλντ Τουσκ
Η ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Ελένη Βαρβιτσιώτη αναφέρθηκε όμως και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Πολωνού πολιτικού Ντόναλντ Τουσκ. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, ο Τουσκ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τις μακριές νύχτες και τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά και για το γεγονός πως γέλασαν ακόμη και με τα αστεία του που δεν ήταν τόσο… αστεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.