ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γερμανία: Επανεκλογή Μάρκους Σέντερ στην ηγεσία του CSU

Γερμανία: Επανεκλογή Μάρκους Σέντερ στην ηγεσία του CSU

Ο Βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU)

Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ο αρχηγός της και πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ.

Η επανεκλογή του κ. Σέντερ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, έγινε νωρίτερα απόψε σε συνέδριο 1000 μελών και 2000 προσκεκλημένων του κόμματος.

Την προηγούμενη φορά ο κ. Σέντερ είχε εξασφαλίσει την ψήφο του 87,4% των συνέδρων.

Στις κρατιδιακές εκλογές του 2018 το κόμμα απώλεσε για πρώτη φορά μετά τον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.

Ο κ. Σέντερ είχε εκ των προτέρων αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και τους Πράσινους, τους οποίους θεωρεί σημαντικότερο αντίπαλο του CSU.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ομιλία του στο αποψινό συνέδριο, ο Βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), λέγοντας ότι είναι «μονοθεματικό» κόμμα και ότι δεν μπορούν να είναι πιθανοί εταίροι, αλλά ο βασικός ανταγωνιστής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.