ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπ.Τζόνσον σε ΕΕ: «Να μην δοθεί άλλη παράταση στο Brexit» – Ψηφίζει για πρόωρες εκλογές η Βουλή

Μπ.Τζόνσον σε ΕΕ: «Να μην δοθεί άλλη παράταση στο Brexit» – Ψηφίζει για πρόωρες εκλογές η Βουλή

Ο Μπόρις Τζόνσον με επιστολή του στον Ντόναλντ Τουσκ επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται απρόθυμα την αναβολή του Brexit και ζήτησε να μην δώσει η Ευρώπη άλλη παράταση.

Στην επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Μπόρις Τζόνσον αποδέχεται απρόθυμα παράταση του Brexit που τη χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη και ξεκαθαρίζει ότι θα προτιμούσε να ενέκρινε Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με τους Ευρωπαίους.

«Δεν έχω καμία διακριτική ευχέρεια βάσει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου European Union (Withdrawal) (No. 2) Act 2019, που επιβλήθηκε σε αυτήν την κυβέρνηση παρά τη θέλησή της, να κάνω κάτι άλλο παρά να επιβεβαιώσω την επίσημη συμφωνία της κυβέρνησης της Βρετανίας στην παράταση του Brexit», γράφει στην επιστολή του ο Τζόνσον.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι άποψή μου είναι πως αυτή η ανεπιθύμητη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ βλάπτει τη δημοκρατία μας και τη σχέση μας με τους Ευρωπαίους φίλους μας. Θα προτιμούσα η Βουλή να είχε κυρώσει τάχιστα τη συμφωνία για το Brexit. Δυστυχώς φοβάμαι ότι ποτέ δεν θα το κάνει, όσο έχει την επιλογή της περαιτέρω καθυστέρησης.

Για αυτό επιδιώκω εκλογές τον Δεκέμβριο, για την εκλογή ενός νέου κοινοβουλίου, ικανού να επιλύσει το θέμα με βάση τις συνταγματικές νόρμες μας», αναφέρει ακόμη ο Μπόρις Τζόνσον.

Παράλληλα, στην επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Μπόρις Τζόνσον ζητά να μην δώσουν οι Ευρωπαίοι άλλη παράταση στο Brexit.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρει ότι σε περίπτωση που αποτύχει η προσπάθειά του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, «θα καλέσω την Ευρώπη να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι δυνατή η παράταση του Brexit πέραν της 31ης Ιανουαρίου. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να κυρωθεί η συμφωνία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την ώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων γίνεται συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, στις 12 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Τζόνσον επιχειρεί να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη των δύο τρίτων των βουλευτών, που είναι απαραίτητη για να εγκριθεί το αίτημά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.