Ιταλία: Η αριστερή κυβέρνηση θα δίνει 20 ευρώ την ημέρα στους αλλοδαπούς – Μόλις 54 σεντς στους αναπήρους

Ιταλία: Η αριστερή κυβέρνηση θα δίνει 20 ευρώ την ημέρα στους αλλοδαπούς – Μόλις 54 σεντς στους αναπήρους

Στην Ιταλία μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ο Ματέο Σαλβίνι εκδιώχθηκε από την κυβέρνηση παρ όλο που τον υποστήριζε η πλειοψηφία των πολιτών.

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πρόβλεψη πως η νέα αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού αναμένεται να παραδώσει περισσότερα μετρητά ανά ημέρα στους μετανάστες από τους Ιταλούς με ειδικές ανάγκες, όπως αποκάλυψε μια νέα ανάλυση του προϋπολογισμού του κράτους.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα αποκάλυψαν ότι το κράτος θα διαθέσει € 50 εκατ. Το επόμενο έτος, € 200 το 2021 και € 300 το 2022 για να φτάσουν στο Ταμείο Αναπηρίας και Αυτοσυσχέτισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Il Giornale.

Περίπου δύο εκατομμύρια από τα τρία εκατομμύρια ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Ιταλία βασίζονται σε κρατικά οφέλη για την επιβίωσή τους. Εάν το χρηματικό ποσό που χορηγείται από το κράτος για την εξυπηρέτηση αυτών των ανθρώπων διαιρείται με τον αριθμό των ατόμων που απαιτούν τέτοιες υπηρεσίες, κάθε άτομο με αναπηρία θα λαμβάνει 54 σεντς ημερησίως. Εν ολίγοις, αυτό το είδος των χρημάτων δεν αρκεί για να πληρώσει για τα πιο βασικά έξοδα διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική κυβέρνηση δίνει στους μετανάστες περίπου 20 ευρώ κάθε μέρα. Ο αριθμός μειώθηκε από 35 ευρώ την ημέρα, αφού ο Matteo Salvini και η Λέγκα του Βορρά σχημάτισαν κυβέρνηση με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S).

Φυσικά, οι ομάδες των μεταναστών αποκήρυξαν την αλλαγή στην πολιτική που θέσπισε η κυβέρνηση Salvini.
Παρά τις αλλαγές, το χάσμα μεταξύ της οικονομικής στήριξης που παρέχεται στους αναπήρους Ιταλούς και της οικονομικής στήριξης που παρέχεται στους μετανάστες παραμένει εντελώς παράλογο.

Σύμφωνα με τον Fabio Scaltritti της Κοινότητας San Benedetto al Porto στην Alessandria, το ζήτημα της χορήγησης μετρητών στους μετανάστες «δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ενώ οι άνθρωποι διαφωνούν για το πόσα χρήματα πρέπει να διανείμουν στους μετανάστες, η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας εξακολουθεί να είναι ασταθής καθώς η σχέση του χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει στο 130%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.