ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ» – «Σπόντα» σε Ε.Μακρόν;

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ» – «Σπόντα» σε Ε.Μακρόν;

Σε αντίθεση με την Γαλλία και τον Ε.Μακρόν, η Γερμανία έχει σαφώς διαφορετική αντίληψη σχετικά με το ρόλο του ΝΑΤΟ αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας μέσα σε αυτό.

Δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο πως λίγες ώρες μετά ο Γερμανός ΥΠΕΞ έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» τόσο στη συμμαχία όσο και στην Άγκυρα.

Παρόλες τις διαφορές που έχουμε αυτή την εποχή με την ‘Αγκυρα, η Τουρκία παραμένει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, τονίζοντας ότι «το παράθυρο διαλόγου πρέπει να παραμείνει ανοιχτό».

Να μην αναλάβουν δράση που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή κάλεσε ο αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο την Τουρκία, την Ρωσία και το συριακό καθεστώς.

«Συζητήσαμε σχετικά με τις διαφορές μας αυτή την εποχή με την Τουρκία. Παρόλες αυτές τις διαφορές, η Τουρκία παραμένει κεντρικός, σημαντικός εταίρος με τον οποίον πρέπει να διατηρήσουμε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου», τόνισε ο κ. Μάας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, από την Λειψία.

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να διατηρηθεί η εκεχειρία στην Συρία και να προστατευθούν οι άμαχοι, ενώ τόνισε την ανάγκη η Τουρκία να τηρήσει τους κανόνες του ΟΗΕ σχετικά με την προστασία των προσφύγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πομπέο από την πλευρά του δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός αλλά και για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης, καθώς υπάρχει «τεράστια προσφυγική μετακίνηση» και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον «καλεί συνεχώς την Ρωσία, την Τουρκία και το καθεστώς να μην αναλάβουν δράση η οποία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω μια ήδη δύσκολη περιοχή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.