Ισπανία : Χαμηλότερη συμμετοχή απο τις εκλογές του Απριλίου – Στο 38% το ποσοστό της συμμετοχής

Ισπανία : Χαμηλότερη συμμετοχή απο τις εκλογές του Απριλίου – Στο 38% το ποσοστό της συμμετοχής

Πτώση σημειώνει η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές στην Ισπανία σε σχέση με αυτές που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο.

Την… πλάτη στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές γύρισαν οι πολίτες στην Ισπανία, καθώς η συμμετοχή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Ως στις 2μμ. τοπική ώρα (15.00 Ελλάδας) το ποσοστό ήταν 37,9% σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με εκείνη των προηγούμενων εκλογών του Απριλίου, που ήταν την ίδια ώρα 41,5%.

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, στις οποίες επικράτησε μεν, αλλά χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ζητά από 37 εκατ. εκατ. ψηφοφόρους να του δώσουν σαφή εντολή για να τερματιστεί η πολιτική αστάθεια που βιώνει η Ισπανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα το πετύχει αυτό και ότι, ακόμα κι αν κερδίσει πάλι, θα πρέπει να αρκεστεί σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και να διαπραγματεύεται τη στήριξη του Κοινοβουλίου κατά περίπτωση για την υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού ή την ψήφιση νόμων.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 09.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00 (21.00 ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το βράδυ, ενώ έως τα μεσάνυχτα εκτιμάται ότι θα έχει καταμετρηθεί σχεδόν το σύνολο των ψήφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) θα χάσει πολλές από τις 123 έδρες του, οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμμα (PP) αναμένουν να ανακάμψουν από το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους (66 έδρες) και το Vox, το ακροδεξιό κόμμα που μπήκε στη Βουλή τον Απρίλιο με 24 έδρες, θα γίνει η τρίτη δύναμη με πάνω από 40 βουλευτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.