Β.Πούτιν: «Θα φύγουν κι άλλες χώρες από την ΕΕ όχι μόνο η Βρετανία»

Β.Πούτιν: «Θα φύγουν κι άλλες χώρες από την ΕΕ όχι μόνο η Βρετανία»

Σε μία ενδιαφέρουσα πρόβλεψη προχώρησε ο Β.Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε πως η Μεγάλη Βρετανία δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας προ ημερών σε επενδυτικό φόρουμ στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως μέχρι το 2028 θα υπάρξουν νέες αποχωρήσεις από την ΕΕ, κυρίως από πρώην ανατολικές χώρες, καθώς θα σταματήσει η χρηματοδότησή τους και θα πρέπει να αρχίσουν να συμβάλλουν και αυτές οικονομικά στην ΕΕ.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την πρώην ΕΣΣΔ, υποστήριξε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Μέχρι το 2028, κάποιες ανατολικές χώρες θα φτάσουν σε ένα επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, αλλά θα πρέπει να αρχίσουν να συνεισφέρουν αυτές οικονομικά, όπως συμβαίνει με την Μεγάλη Βρετανία. Δεν είμαι σίγουρος πως δεν θα εξετάσουν την επιλογή της εξόδου από την ΕΕ, όπως κάνει σήμερα η Μεγάλη Βρετανία» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε πως υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις σήμερα στην ΕΕ σχετικά με την είσπραξη των φόρων στις προηγμένες χώρες και στην οικονομική υποστήριξη των φτωχότερων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κρίση που προηγήθηκε της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ μπορεί να συγκριθεί με τις σημερινές εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται για την διατήρηση του μεγαλύτερου εμπορικού της εταίρου, που είναι η ΕΕ, καθώς τα αποτελέσματα της πτώσης της ΕΣΣΔ ήταν χειρότερα από τις πιο αρνητικές προβλέψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τις πολιτικές αποφάσεις που είναι δεσμευτικές για τις χώρες μέλη της ΕΕ, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε πως είναι πιο πολλές και δεσμευτικές σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονταν τα χρόνια της ΕΣΣΔ και αφορούσαν τις Σοβιετικές Δημοκρατίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.