ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ευ.Κοινοβούλιο: Ενέκρινε βοήθεια 4,5 εκατ. ευρώ προς την Κρήτη για την αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας

Ευ.Κοινοβούλιο: Ενέκρινε βοήθεια 4,5 εκατ. ευρώ προς την Κρήτη για την αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας

«Ανακούφιση» 4,5 εκατ. ευρώ προς την Κρήτη από το ευ.Κοινοβούλιο για τη θεομηνία που έπληξε το νησί.

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 4.5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στη Δυτική Κρήτη, έδωσε το Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΚ, οι πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και είχαν καταστροφικές συνέπειες για τις υποδομές και την οικονομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους δρόμους και τη γεωργία.

Μετά την έγκριση της πρότασης η Ελλάδα θα λάβει 4.552.517 ευρώ σε συνολική οικονομική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής ύψους 10% (455.252 ευρώ) που έχει ήδη καταβληθεί, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αποκατάστασης του οδικού δικτύου και των επιχειρήσεων καθαρισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ συστάθηκε το 2002 ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες της κεντρικής Ευρώπης το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Τα χρήματα του Ταμείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση ζημιών και την κάλυψη μέρους του κόστους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της προσωρινής στέγασης, του καθαρισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να ελαφρυνθεί το οικονομικό βάρος που καλούνται να αναλάβουν οι εθνικές αρχές μετά από φυσικές καταστροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.