CEO Saxo Bank: “Το ευρώ είναι καταδικασμένο”!

CEO Saxo Bank: “Το ευρώ είναι καταδικασμένο”!

Ο CEO της Saxo Bank Lars Seier Christensen, δήλωσε πως “είναι βέβαιος πως το κοινό νόμισμα πρόκειται να καταρρεύσει επειδή η Ευρώπη δεν το έχει στηρίξει με μια δημοσιονομική ένωση”

“Το όλο πράγμα είναι καταδικασμένο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις ψεύτικες λύσεις όπου ο κόσμος νομίζει πως το πρόβλημα έχει περιοριστεί ή διευθετηθεί, κάτι που δεν ισχύει”, δήλωσε σχετικά.

Το ευρώ έχει ενισχυθεί κατά 8,2% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους έξι μήνες, αγγίζοντας έως και τα 1,3711 δολάρια την 1η Φεβρουαρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Νοεμβρίου του 2011.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,3% φέτος και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi δήλωσε στις 7 Φεβρουαρίου ότι η άνοδος του νομίσματος ενέχει ρίσκο για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Αν και το ευρώ έχει ενισχυθεί, οι οικονομίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας συρρικνώθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου το τέταρτο τρίμηνο.

Οι υπουργοί των 17 χωρών μελών της Ευρωζώνης συνεδρίασαν την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της βοήθειας προς την Κύπρο και την Ελλάδα, την ώρα που οι επερχόμενες εκλογές στην Ιταλία και τα πολιτικά σκάνδαλα στην Ισπανία απειλούν να αναζωπυρώσουν την κρίση χρέους στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.