Μ.Σχοινάς: «Είμαστε η… Ρεάλ των Βαλκανίων – Δεν φοβόμαστε τα καουμποϊλίκια της Άγκυρας»

Μ.Σχοινάς: «Είμαστε η… Ρεάλ των Βαλκανίων – Δεν φοβόμαστε τα καουμποϊλίκια της Άγκυρας»

Τη θέση ότι θα υπάρχει πάντα ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εκφράζει, ο Έλληνας επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Σχοινάς χαρακτηρίζει «καουμποϊλίκια» τις ενέργειες της Αγκυρας, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε ευρωπαϊκή αντίδραση στην περίπτωση της Κύπρου και θα συνεχίσει να υπάρχει ευρωπαϊκή αντίδραση κάθε φορά», ενώ

«τονίζει ότι οι πρακτικές της Τουρκίας δεν βοήθησαν ούτε την Τουρκία, ούτε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ούτε και πέτυχαν κάποιους από τους στόχους που είχε εξαγγείλει η Τουρκία εκεί».

Παράλληλα, πάντως, σημειώνει πως το ενεργειακό θέμα στην Κύπρο θα λυθεί οριστικά μόνον όταν προχωρήσει και η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

«Όσο δεν έχουμε τη βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε σε μια προοπτική επίλυσης, αυτές οι μονομερείς τακτικές θα εντείνονται χωρίς να συμβάλλουν και σε κάτι συγκεκριμένο», υπογραμμίζει.

Παράλληλα, ο Έλληνας επίτροπος σημειώνει πως η χώρα μας πρέπει να αποτινάξει οριστικά τα φοβικά σύνδρομα, ενώ, αναφερόμενος στον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια, τονίζει ότι «ως ο ισχυρός παίκτης, εμείς είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης των Βαλκανίων, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από κανέναν. Αντιθέτως, είμαστε πρότυπο για μίμηση από τους υπόλοιπους».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Σχοινάς εκτιμά πως οι δράσεις της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ προσθέτει ότι οδεύουμε προς «σε μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα στη μετανάστευση», καθώς, όπως αναφέρει, «σε λίγους μήνες τα ευρωπαϊκά σύνορα θα ελέγχονται από την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, που θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οργανισμός ο οποίος θα οπλοφορεί και θα έχει δικά του μέσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σχετικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, χαρακτηρίζει «καταλυτικό» τον ρόλο του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική κρίση, κυρίως, όπως σημειώνει, «στο να ανατρέψει την αντίληψη που παγιωνόταν στο Βερολίνο και στη Φρανκφούρτη ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ήταν αναπόφευκτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.