ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ και Κόντε για το Λιβυκό: Το Βερολίνο θέλει «πολιτική λύση» για να «επιβιώσουν» οι ισλαμιστές

Συνάντηση Μακρόν-Μέρκελ και Κόντε για το Λιβυκό: Το Βερολίνο θέλει «πολιτική λύση» για να «επιβιώσουν» οι ισλαμιστές

Το Βερολίνο ψάχνει τρόπους να λυθεί «αναίμακτα» το λιβυκό κάτι που θα εξασφαλίσει την επιβίωση των τουρκόφιλων ισλαμιστών.

Τριμερή συνάντηση για τις εξελίξεις στη Λιβύη είχαν σήμερα νωρίς το πρωί σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πρωτοβουλία του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο L’Amigo στο κέντρο των Βρυξελλών.

Στόχος της συνάντησης ήταν να προσδιοριστεί ένας οδικός χάρτης «Διαδικασίας του Βερολίνου», που θα λάβει χώρα 15-20 Ιανουαρίου με στόχο την δημιουργία συνθηκών οι οποίες θα επιτρέπουν την πολιτική λύση στην εμφύλια διένεξη της Λιβύης.

Διπλωματικές πηγές επεσήμαναν στο ΟΝΕ ότι θα συζητηθεί επίσης το σενάριο να οριστεί ένας «τρίτος ηγέτης» και όχι ο Χαφτάρ ή ο Φαγιέζ αλ Σαράι, προκειμένου να ηγηθεί της ειρηνευτικής διαδικασίας τον επόμενο μήνα. «Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Λιβύη ξένοι παίκτες που λαμβάνουν δράση με πολύ σαφή στρατιωτική δέσμευση όσον αφορά τον εξοπλισμό και τους οικονομικούς πόρους.

Έχουν ένα ρόλο να παίξουν και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε», είπε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η ΕΕ πρέπει να έχει «μια φωνή στο θέμα». Αναμένεται σήμερα κοινή δήλωση για το θέμα, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη εάν θα είναι μεταξύ των τριών ή της ΕΕ συνολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.