ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Θα επιστρέψουμε στην ΕΕ ως ανεξάρτητο κράτος»

Πρωθυπουργός Σκωτίας: «Θα επιστρέψουμε στην ΕΕ ως ανεξάρτητο κράτος»

«Φωτιά» στην πολιτική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου βάζει η πρωθυπουργός της Σκωτίας, καθώς – μέσω ανάρτησής της- εξέφρασε την επιθυμία της να επιστρέψει η Σκωτία ως ανεξάρτητο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον από το Εδιμβούργο, τονίζοντας ότι έχει συναισθήματα λύπης για τo Brexit, ανάμεικτα με συναισθήματα θυμού,

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η Στέρτζον έγραψε στο Facebook: «Η Σκωτία θα επιστρέψει στην καρδιά της Ευρώπης ως ανεξάρτητη χώρα». Αντίστοιχο μήνυμα είχε επαναλάβει την Παρασκευή στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα, η Νίκολα Στέρτζον παρουσίασε τις θέσεις της για τα επόμενα βήματα «για το μέλλον της Σκωτίας», στα οποία όπως είπε, δεν περιλαμβάνονται, προς στιγμήν, νομικές πρωτοβουλίες για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ακόμη ότι κατά τη σημερινή ιστορική μέρα θέλει να επικεντρωθεί σε κάτι περισσότερο σημαντικό, την ελπίδα. «Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο ο δρόμος μας ως χώρας καθορίζεται από τους ανθρώπους που ζουν εδώ» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.