ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζητάει η Ιταλία να φύγει από το ευρώ

Ζητάει η Ιταλία να φύγει από το ευρώ

Ένας Γερμανός βουλευτής του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα ότι η Ιταλία θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ, εάν δεν αποκτήσει μια σταθερή φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση πλειοψηφίας, σε δηλώσεις του που δημοσιεύει ο ιστότοπος της εφημερίδας Handelsblatt.

«Εάν μια χώρα δεν καταφέρνει να πείσει την πλειοψηφία του πληθυσμού της να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ίδια προκειμένου να λειτουργεί το ενιαίο νόμισμα, δεν μπορεί κανείς να ζητεί από το εξωτερικό να υπάρξει νέα ψηφοφορία, θα μπορούσε όμως η χώρα αυτή να αφεθεί να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα», δήλωσε ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης που έχει τη φήμη διαπρύσιου αντιευρωπαϊστή και ανήκει σε μια μειοψηφία στο κυβερνών κόμμα. «Εάν θέσουμε να επανέλθουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με αλληλοσεβασμό στην Ευρώπη και να πάρουμε στα σοβαρά τα δικαιώματα των λαών πρέπει να εγκαταλείψουμε την “ευρω-ευρωπαϊκή” ιδεολογία», επιχειρηματολόγησε ο Βιλς.

Η ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) επίσης τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από το ευρώ. «Αν το ευρώ θέλει να επιβιώσει πρέπει να γίνει ένα νόμισμα που αναπνέει. Αν χώρες-μέλη δεν αποδίδουν οικονομικά, απαιτείται να μπορούν να φεύγουν από τη νομισματική ένωση», είπε ο Φρανκ Σέφλερ, ένας από τους ηγέτες των ευρωσκεπτικιστών του FDP.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ιταλία δημιούργησαν ένα περίπλοκο πολιτικό σκηνικό. Κανένα κόμμα δεν διαθέτει μια ξεκάθαρη πλειοψηφία και ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας μοιάζει ιδιαίτερα αβέβαιη. Το διακύβευμα των εκλογών ερμηνεύθηκε από πολλούς στην Ευρώπη ως μια ψήφος εναντίον των πολιτικών λιτότητας που υποστηρίζει η Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.