ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΕΚΤ: «Τα επίπεδα χρέους είναι εξαιρετικά υψηλά σε όλη την Ευρώπη»

ΕΚΤ: «Τα επίπεδα χρέους είναι εξαιρετικά υψηλά σε όλη την Ευρώπη»

Οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υψηλού χρέους σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να βγει από την κρίση για τα καλά, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Luc Coene σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTBF.

«Τα επίπεδα χρέους είναι υπερβολικά υψηλά παντού στην Ευρώπη» τόνισε ο Luc Coene, προσθέτοντας ότι στο Βέλγιο αυτό το χρέος χρησιμοποιούνταν για να διατηρήσει «ένα επίπεδο κατανάλωσης, το οποίο ήταν μάλλον υπερβολικό».

Συνέκρινε την κατάσταση με την πετρελαϊκή κρίση στη δεκαετία του ’70, υπογραμμίζοντας ότι το Βέλγιο είχε πολύ μεγαλύτερο έλλειμμα τότε από ό,τι η Ελλάδα έχει τώρα και κατάφερε να ανακάμψει. Ωστόσο, υποστήριξε ότι οι ηγέτες θα πρέπει να βρουν μια διαφορετική λύση αυτήν τη φορά, εξαιτίας της ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής περιοχής.

«Το πρόβλημα με την Ευρωζώνη είναι ότι δεν έχουμε πλέον το ανώδυνο φάρμακο το οποίο ήταν η υποτίμηση του νομίσματος. Είμαστε σε μια κατάσταση όπου κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να κάνει προσπάθειες, εκτός από τη Γερμανία, η οποία προχώρησε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις πριν από 4-5 χρόνια» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις εκλογές στην Ιταλία, οι οποίες έφεραν τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο, δήλωσε ότι, αν και η λιτότητα είναι σκληρή, το αποτέλεσμα είναι «πρώτα και κύρια μια αντανάκλαση του ιταλικού πολιτικού συστήματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.